Cat Power «You Are Free»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējos gados ir izveidojusies vesela virkne sieviešu kārtas izpildītāju, kuru muzikālā domāšana ir visai līdzīga – Beth Orton, Liz Phair, Julie Doiron, Nina Nastasia, Hope Sandoval u.c.

Cat Power «You Are Free»

(Matador)

10/12

No vecākas paaudzes māksliniecēm varētu minēt arī Suzanne Vega. «Cat Power» līdere un dziedātāja Šena Maršala (Chan Marshall) ir droši ierindojama līdzās šīm dziesminiecēm.

«You Are Free» ir «Cat Power» sestais studijas ieraksts, taču ir pagājuši pieci gadi, kopš Šena Maršala izdod ierakstu ar pašas sacerētām dziesmām. 2000. gada «Covers Record» bija akustisks, intīms jaunklātu versiju albums, kurā dziedātāja izpildīja Boba Dilana, «Rolling Stones», Lū Rīda u.c. komponistu mūziku.

«You Are Free» ir muzikāli līdzīgs «Covers Record» - viegls klavieru vai ģitāras pavadījums ar nedaudz tradicionālu kantri vijoles un mutes harmoniku dekorācijām. Ieraksts, manuprāt, parāda Šenu Maršalu jau kā nobriedušu, pieredzējušu dziesminieci, kuras vārds mūzikas pasaulē, manuprāt, izskanēs arvien biežāk un drošāk.

Izdošanas datums 18.02.2003.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu