Booka Shade "Movements"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Frankfurtes elektroniskās mūzikas veterāni Booka Shade izdevuši otro pilno skaņu ierakstu "Movements".

Booka Shade "Movements" (Get Physical) 9/12

Vācu elektrohausa dueta Booka Shade pamatā darbojas vīri Valters Mercigers un Arno Kamermeijers. 90. gadu sākumā puiši bija vienkārša sintīpopa grupiņa, kurai pat bija noslēgts līgums ar lielo mūzikas kompāniju, taču pamazām Valters un Arno sāka pievērsties eksperimentālākai mūzikai, viena no tā laika ietekmēm - "The Omen". Vīri izdeva transa (trance) ierakstus "R&S", "Tommy Boy" izdevniecībās, kā arī Svena Vatsa (Sven Vath) izdevniecībā "Harthouse", taču tikai beļģu izdevniecības "R&S" paspārnē projekts guva pirmos komerciālos panākumus ar "Kind of good" un "Silk".

Beidzot 2002. gadā vīri nodibinājuši paši savu mūzikas izdevniecību "Get Physical", kuru mūzikas prese jau paspējusi nodēvēt par "jauno Warp" izdevniecības konstanti augstvērtīgās mūzikas izdošanas dēļ. Booka Shade izdevniecības pirmos gadus nodarbojās ar citu mākslinieku producēšanu un tikai nesen sākuši atkal izdot ierakstus kā Booka Shade.

Pirmais lielais klubu hits puišiem padevās 2005. gadā "Mandarine Girl", vēlāk seko "Body Language", starp citu, nedaudz pārmiksētos variantos abi šie skaņdarbi iekļauti arī jaunajā albumā, kas, protams, rada tādu nedaudz neomulīgu sajūtu, proti, ka jauns albums tomēr jauns un vecām dziesmām it kā tur nebūtu ko meklēt. Ja nu vienīgi vīri nav īsti pārliecināti par jauno materiālu.

Booka Shade ir arī laba "dzīvās grupas" reputācija, atliek piebilst, ka vīri iesildījuši koncertos slavenos norvēģus Royksopp un britu meistaru Mylo, tieši ar Mylo skaņu pasauli un bītiem var atrast nelielas līdzības Booka Shade mūzikā. Protams, Booka Shade nav tik dejiski un popsīgi (Mylo gadījumā popsīgs ir kā pozitīvs lielums).

No jaunās plates par hitiem jau kļuvuši "In White Rooms" un ievadošais "Night Falls", īpaši jau gribētu izcelt duetu raksturojošo "Night Falls".

Video: Tour of Brixham with Booka Shade:

Izdošanas datums 05.04.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu