Lee Fields & The Expressions «Faithful Man» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Soula un fankmūzikas dziedātājs Lī Fīldss (Lee Fields) jau 43 gadus (kopš debijas vinilsingla 1969.gadā) ir uzticīgs soulmūzikai. Pēdējos gados, pateicoties tā dēvētajam «vintage soul revival», par šo kungu TVNET slejās runājam jau otro reizi.

Lee Fields & The Expressions «Faithful Man»

(Truth & Soul)

9/12

2009.gadā Bruklinas mūzikas izdevniecība «Truth & Soul» (dibināta 2004.gadā) jau laida klajā Fīldsa atgriešanās plati «My World» (skat. resursus), pateicoties kurai, viens no mazāk zināmākajiem sava laika dziedātājiem, ieguva jaunu karjeras atspērienu un plašu klausītāju pulciņu.

Protams, talanta un muzikālās kvalitātes ziņā Lī Fīldss nav nekāds Otis Redings vai Als Grīns, taču viņš, lai arī mazliet jaunāks, kopā ar šiem un citiem soula dziedoņiem pārstāv soula zelta ēras paaudzi, nācis no autentiskas vides un līdz pat šai dienai palicis tai uzticīgs.

Tieši uzticība («Faithful Man»/«Uzticīgs») ir arī Fīldsa un pavadošās grupas «The Expressions» jaunā albuma centrālā tēma - uzticība soulmūzikai un, protams, kā jau žanram raksturīgi - uzticība jeb precīzāk neuzticība mīļotajai sievietei.

«I've always been a faithful man, till you came along,» ievadošajā tituldziesmā atklāj Fīldss.

Lee Fields «Faithful Man»
Lee Fields «Faithful Man» Foto: Publicitātes foto

Līdzīgi kā iepriekšējā albuma apskatā aplūkotā 24 gadus jaunā Maikla Kivanukas mūzika, arī šī zināmā mērā ir dekoratīva - tā nemēģina žanrā iepūst kādas jaunas vēsmas, bet instrumentāli pieturas pie jau pārbaudītiem aranžējumiem - it kā pēdējie 40 gadi populārajā mūzikā nemaz nebūtu bijuši. Proti, tā ir tikai 60., 70. gadu kopija. Vienīgais, kas glābj šādu koncepciju, ir pats Fīldss, kurš nav aprēķinājis, ka tagad aktuāli ir spēlēt tieši šādā žanrā, un visu savu apzināto mūžu no sirds bijis soulmūzikā līdz ausīm.

Jaunajā platē iekļautas desmit Džefa Silvermana (Jeff Silverman) un Leona Maikla (Leon Michels) (abi producējuši Aloe Blacc) dziesmas, no kurām grūti izcelt kādu vienu spilgtāko. Sākot ar tituldziesmu un beidzot ar noslēdzošo «Walk on Thru That Door» albums šūpojas vieglu balāžu ritmā, ļaujot Fīldsa mazliet čerkstošajam vokālam uzplēst kādas sen piemirstas mīlas rētas.

Platē ir viena instrumentāla kompozīcija («Intermission») un viena kaverversija - grupas «The Rolling Stones» kompozīcija «Moonlight Mile».

Lieliska pūtēju grupa, stīgas un sieviešu fona vokālu partijas (īpaši «Wish You Were Here» sākot ar 2:57 min).

Lai arī kopumā jūtams neliels rutīnas fons, albums ir baudāms un droši liekams blakus Čārlza Bredlija (Charles Bradley), Šaronas Džounsas (Sharon Jones) u.c. «old-school funk and soul» renesanses māksliniekiem.

Izdošanas datums - 13.03.2012.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu