The Delgados “Universal Audio” (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotu indie mūzikas patriarhi The Delgados ir atbildīgi ne tikai par fantastiskiem albumiem, bet arī par mūzikas izdevniecību “Chemikal Underground”, kas pasauli iepazīstināja ar Mogwai, Arab Strap, Bis u.c.

The Delgados “Universal Audio” (Chemikal Underground) 9/12

Ik pēc diviem gadiem The Delgados priecē savus cienītājus ar jaunu, arvien pārsteidzoši labu skaņuplati, arī “Universal Audio”, kas seko 2002. gada orķestrālajam “Hate”, manuprāt, ir lielisks. Šoreiz grupa ir atteikusies no stīgu aranžējumiem, paziņojot, ka beidzot ir ierakstījuši savu “pop” plati. Pirmais singls "Everybody Come Down", ko iedziedājusi Emma Polloka, it kā liecina par vieglu indie popa virzību, taču šis skaņdarbs ir maldīgs. Kopējā plates noskaņa zināmā mērā līdzinās grupas iepriekšējiem darbiem “The Great Eastern”, “Hate” un “Peloton”.

Īpaši gribētu izcelt plates otro skaņdarbu “Is This All That I Came For?”, ko dzied Alun Woodward. Tas sākas ar elektronisku cilpu, pāraug vitālā bītā ar ģitāru, kas spēlē uz vienas nots un vienā brīdī uzplaukst melodiskā, skaistā piedziedājumā. “Sink Or Swim” ir gluži kā no Delgados agrīnajiem EP – lēns valsītis akustiskās ģitāras pavadībā ar dekoratīvām perkusijām.

Atšķirībā no iepriekšējiem diviem ierakstiem, kurus producēja par skaņu atbildīgais Deivs Frīdmens, šo plati Delgados producējuši saviem spēkiem kopā ar Toniju Duganu (Tony Doogan). Jāatzīst, ka tomēr grupas 2002. gada “Hate” ar brīnišķīgajiem stīgu pavadījumiem, zēnu kora balsīm un mīlas/naida tēmām, manuprāt, ir palicis nepārspēts, taču “Universal Audio” uzskatāms par veiksmi.

Izdošanas datums 20.09.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu