Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat" (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat"
Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat" Foto: publicitātes

Grupas "Rilo Kiley" un projekta "The Postal Sevice" dalībniece Dženija Luisa (Jenny Lewis) šonedēļ laiž klajā pirmo soloalbumu.

Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat"

(Team Love Records) 9/12

Sākšu ar plates galveno "rozīnīti", proti, līdz asarām valdzinošo vecmeistaru projekta Traveling Wilbury's (Rojs Orbisons, Bobs Dilans, Džefs Linne, Džordžs Harisons ... ja kāds tomēr neatceras) dziesmas "Handle With Care" jaunklātu versiju pašas Dženijas un divu viņas draugu izpildījumā. Šie draugi ir Dženijas kolēģis no projekta The Postal Sevice - Bens Gibards (Ben Gibbard, arī no "Death Cab For Cutie") un grupas smadzenes Konors Obersts (Conor Oberst).

Nezinu, vārbūt vainojams fakts, ka Traveling Wilbury's mūzika saistās ar manām bērnības atmiņām, atceros, cik saviļņots biju, kad pēc Roja Orbisona nāves atlikušie grupas dalībnieki klipā izrādīja godu aizgājējam Orbisona partijas laikā, filmējot viņa slaveno ģitāru. Būtībā šis Dženijas Luisas ieraksts iedalās divās daļās - viņas 11 dziesmās un vienā ģeniālas dziesmas jaunklātā versijā.

Atgriežoties tomēr pie apskatāmā albuma, jāsaka, ka indīpopa grupas "Rilo Kiley" balss savā pirmajā soloplatē ir dzirdama pavisam citā ampluā. Dženija no daudzsološas indīmūzikas zvaigznes kļuvusi par kantri mūzikas dziedātāju. Abi "Rilo Kiley" komponisti acīmredzot pievērsušies katrs savai muzikālajai kaislībai, Dženijas līdzautors Bleiks Senets (Blake Sennett) šobrīd darbojas kā The Elected.

Uz plates vāciņa blakus Dženijai lasāms arī "The Watson Twins" vārds - vokālais duets no Kentuki, kas rūpējas par plates fona balsu partijām. Plati producēt palīdzējis dziesminieks M. Ward.

Varbūt Jenny Lewis with The Watson Twins "Rabbit Fur Coat" nav tik spēcīgs kā kolēģes Čenas Maršalas ("Cat Power") intīmais , kas veikalu plauktos arī nonācis šonedēļ, varbūt tas piekāpjas Niko Keisas sirēnas balsij, taču kopumā šis ir jauks, pacilājošs alt. kantri ieraksts.

Izdošanas datums 24.01.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu