Travis "The Boy with No Name" (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skotu vīri Travis atgriežas pie klausītājiem ar jaunu dziesmu albumu "The Boy with No Name".

CD apskats: Travis "The Boy with No Name" (Sony) 10/12

Nezinu, izšķirstīju mūzikas apskatnieku vērtējumus lielākajos interneta portālos un mūzikas žurnālos un nespēju īsti saprast - kādēļ šis jaunākais Travis albums tiek raksturots kā viduvējs vai pat vājš? Jā, protams, puiši nav kļuvuši par garāžroka vai emoroka grupu, nav radikāli mainījuši savu skanējumu, taču, manuprāt, šie četri klusuma gadi kopš 2003. gada ir nākuši grupai tikai par labu.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=583604&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Manuprāt, dziesmas ir fantastiskas, albumam ir sava vienota noskaņa, aranžējumi ir it kā vienkārši, bet, ja ieklausās, tad producents Naidžels Godrihs (Nigel Godrich), kas pazīstams kā Beck, Radiohead un Air skaņu vīrs, ir pacenties iepīt katrā dziesmā kādas interesantas nianses.

Albuma nosaukums radies, kad grupas vokālists Frens Hīlijs (Fran Healy) nesen kļuvis par tēti, taču kopā ar dzīvesbiedri Noru saskāries ar vārda izvēles grūtībām mazajam puisītim. Kādu laiku bēbis dzīvojis bez vārda - "The Boy with No Name". Manuprāt, sirsnīgi un patiesi. Hīlija jaunā tēva loma atskaņas gūst arī albuma dziesmās, piemēram, "My Eyes" ir brīnišķīgs Hīlija veltījums dēlam (Klejam):

"You''ve got my eyes We can see, what you''ll be, you can''t disguise And either way, I will pray, you will be wise Pretty soon you will see the tears in my eyes"

Paši puiši intervijās atzīst, ka ir patīkami satraucoši atkal izdot albumu, kurā teju vai visi skaņdarbi ir potenciāli hitsingli. Tik tiešām, vairākas dienas pavadot kopā ar šo plati, gan "My Eyes", "Selfish Jean", "Big Chair" gan ievadošais "3 Times And You Lose" un jau singlā izdotais "Closer" šķiet kā klasiski ieraksti.

Plate iesākas ar tradicionālu "Travis" 90. gadu beigu garā ieturētu skaņdarbu "3 Times And You Lose", kurā Hīlijs un draugi mums gaumīgi un neuzkrītoši atgādina par Travis daiļradei un visām britu salām raksturīgo nokrišņu tēmu: "Summer rain began to fall on this little town" - atsauce, protams, uz 1999. gada "Travis" megagrāvēju "Why Does It Always Rain On Me?" Sekojošais "Selfish Jean" varētu būt grupas "ātrākais" skaņdarbs, dziesmas ritmiskais zīmējums atgādina 80. gadu Fila Kolinsa dziesmas "Two Hearts" bītu. Savukārt "Battleships" droši varētu būt kāds tautiešu Teenage Fanclub melodiskā un harmonijām bagātā poproka skaņdarbs.

Vienā no skaņdarbiem ("Under the Moonlight") piedalās skotu dziedātāja KT Tunstall, viņa palīdzējusi iedziedāt fona balsis, kā arī ir skaņdarba līdzautore. Albums veltīts arī vienam no Travis varoņiem - rallija braucējam, nelaiķim (Richard Burns).

Manuprāt, viens no gada skaistākajiem albumiem!

Izdošanas datums - 08.05.2007.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu