One Direction «Up All Night» (121)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādiešu tīņu zvaigznei Džastinam Bīberam (Justin Bieber) jāsāk uztraukties, jo pusaugu meiteņu prātus visā pasaulē sāk pārņemt veseli pieci jauni bīberi - britu/īru puišu popgrupa «One Direction». Grupas debijas albums «Up All Night» pagājušogad jau sekmīgi startēja Apvienotajā Karalistē, bet šonedēļ tas izdots Amerikā un pārliecinoši iekarojis ne tikai jauno pielūdzēju sirdis, bet arī «Billboard 200» topa 1.vietu.

One Direction «Up All Night»

(Syco)

6/12

«One Direction» kļuvusi arī par pirmo britu grupu, kuras debijas albums ASV debitējis uzreiz 1.vietā. «One Direction» un citu līdzīgu puišu popgrupu panākumi (piemēram, «One Direction» koncerttūres viesu «Big Time Rush» veiksmes stāsts) daudziem mūzikas industrijas darboņiem licis sākt runāt par «boibendu renesansi».

Džastina Bībera veiksmes formula tomēr darbojusies pārliecinoši - taisns matu griezums, Amerikas vidusslāņa ģimenēm draudzīga popmūzika, glīts puisis, mīl kucēnus - kāpēc, lai to nepareizinātu ar pieci?

1980.gadu beigās un 1990.gados tādas puišu popgrupas kā «New Kids On The Block», «Take That», vēlāk «Backstreet Boys», «Boyzone» un «N'Sync» pie klausītājiem nonāca, pateicoties mūzikas televīzijas kanāliem (MTV, Viva u.c.), taču 2012.gadā šie informācijas kanāli ir būtiski mainījušies. Protams, televīzija ir pirmais un galvenais avots, «One Direction» gadījumā tas ir britu talantu šovs «The X Factor», kura septīto sezonu puiši noslēdza 3.vietā un uz karstām pēdām noslēdza 2 miljonu līgumu ar šova patrona Saimona Kouvela (Simon Cowell) izdevniecību «Syco Records» (ASV grupu izdod «Columbia Records»). Tomēr otrs avots, to atzīst arī pati grupa, ir sociālie tīkli.

«Tiem bija milzīga nozīme,» intervijās atzīst grupa. «Twitter, Facebook un YouTube ģenerējuši lielu popularitātes procentu, īpaši ārpus Apvienotās Karalistes.»

One Direction «Up All Night»
One Direction «Up All Night» Foto: Publicitātes foto

Atskats vēsturē: Laiems Peins (Liam Payne), Luiss Tomlinsons (Louis Tomlinson), Harijs Stailss (Harry Styles), Zeins Maliks (Zayn Malik) un Naijals Horans (Niall Horan) «The X Factor» konkursā sākotnēji pieteicās katrs atsevišķi. Diemžēl nevienam neizdevās izturēt atlasi, bet tad žūrijas locekle - popgrupas «Pussycat Doll» līdere Nikola Šercingere (Nicole Scherzinger) izteica pavisam negaidītu piedāvājumu – puišiem jāapvienojas grupā. Drīz «One Direction» iemantoja klausītāju un skatītāju simpātijas un tika līdz pat konkursa finālam.

Kā jau minēju, seko līgums ar «Syco», spiedzošas meitenes pie logiem un, nule izdodot pirmo albumu, pat grupas autobiogrāfija ar apakšvirsrakstu no sērijas «Our story so far...».


Grupas debijas singls «What Makes You Beautiful» laists klajā 2011.gada 11.septembrī un pārliecinoši (153 965 kopiju) iekaroja UKTop40. Šī dziesma ir arī galvenā muzikālā lokomotīve albumā - tā savā ziņā pārliecinoši ievada plati ar

maģisko mantru, kas adresēta jebkurai meitenei «You don't know You're Beautiful»

(kaut ko līdzīgu pirms pāris gadiem izdarīja Džeimss Blants ar «You're Beautiful»).

Muzikāli albums ir tradicionāls popmūzikas darbs ar pāris aktuāliem deju mūzikas tembriem, pāris asākām ģitārām un pāris saldenām balādēm. Pie producentu pults vesela armija - sākot ar aktuālajiem zviedru melodiju meistariem (Rami Yacoub, Carl Falk), beidzot ar amerikāņu hitmeikeriem (Toby Gad). Saturiski dziesmas ir par jaunību, attiecībām, laba laika pavadīšanu un, protams, salauztām sirdīm.

Kurš no puišiem vislabāk patīk tev?

Izdošanas datums - 13.03.2012.

Komentāri (121)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu