My My "Songs For The Gentle"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izdevniecības "Playhouse" slepenais ierocis Berlīnes elektroniskās mūzikas trio My My.

My My "Songs For The Gentle" (Playhouse) 9/12

Raijko Mllera jeb slavenā projekta Isolee kolēģi izdevniecībā "Playhouse" My My pagājušogad izdevuši vienu no elektroniskās mūzikas interesantākajiem ierakstiem "Songs For The Gentle".

My My ir trīs vīri: Karstens Klemans (Carsten Klemann), Lī Džounss (Lee Jones) un Niks Hopners (Nick Hoppner), kurus vieno mīlestība pret elektronisko mūziku. Pirms trijiem gadiem mākslinieki sāka pulcēties Lī Berlīnes dzīvoklītī, cepa kūkas, klausījās mūziku un pamazām sāka ģenerēt paši savas muzikālās idejas. Lī Džounss bija nesen pārcēlies uz Berlīni no dzimtās Londonas, kur bija pazīstams kā elektroniskā lounge projekta "Hefner" (nejaukt ar britu indī grupu) dalībnieks, Niks pameta darbu žurnāla "Groove" redakcijā, arī Karstens sāka vairāk uzmanības veltīt dīdžejošanai un elektroniskās mūzikas radīšanai.

Jaunizveidotais projekts My My debitēja ar trīs izdotiem EP - "Klatta", "Serpentine" un "Swiss On Rye", pēdējie divi iekļauti kā bonusi arī šajā pilnajā platē. "Swiss On Rye" kaut kā nedaudz atgādina kaut ko no 80. gadu Depeche Mode vai The Cure a la "Forest" daiļrades posma.

Ievadošais "Clean Break" rada nedaudz mānīgu iespaidu - skaņdarba bīts un balss sempli, šķiet, ir aizgūti (vai katrā ziņā skan ļoti līdzīgi) no amerikāņu meiteņu repa grupas Salt-N-Pepa 1987. gada hita "Push It", sekojošais "When It Rains" gan turpinās vieglā dīphausa (deep house) ritmā ar epizodiskiem pūšamo instrumentu sagraizītiem īsiem sempliem (zināma "Herbert" ietekme). Šāda mikrosemplēšana ir raksturīga visai platei un piešķir tai savu savdabīgu krāsojumu (velosipēda zvans, smilšpapīra strīķēšana, pirkstu klabināšana u.c.). Kopumā gan nekas satriecošs, taču visnotaļ interesants skaņu ieraksts.

Izdošanas datums 23.10.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu