Chris Potter "Underground" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

35 gadus vecais Čikāgas saksofonists var lepoties ar iespaidīgu diskogrāfiju gan kā viesmūziķis, gan kā soloizpildītājs.

Chris Potter "Underground" (Sunnyside) 9/12

Sastāvs:

Chris Potter: tenora saksofons; Wayne Krantz: ģitāra; Craig Taborn: Fender rhodes; Nate Smith: bungas; Adam Rogers: ģitāra (6,9).

Kriss Poters (Chris Potter) dzimis 1971. gada 1. janvārī Čikāgā, ASV, jau no mazotnes spēlējis klavieres, bet 10 gadu vecumā pirmo reizi rokās paņēmis saksofonu. 18 gadu vecumā pārceļas uz Ņujorku, kur studē Manhetenas mūzikas skolā un drīz pievienojas džeza veterāna - trompetista Reda Rodnija (Red Rodney) kvintetam. Pēc Rodnija nāves 1994. gadā Poters sāk aktīvāk muzicēt kā solomākslinieks.

1993. gadā jau izdots kritiķu augsti vērtētais ieraksts "Concentric Circles", kas pavēra Poteram gandrīz visas džeza mūzikas pasaules durvis. 90. gadu beigās viņš pievienojas slavenajam Dave Holland Quintet un muzicē kopā ar vienu no šobrīd spēcīgākajiem trompetistiem Deivu Duglasu (Dave Douglas).

Poters dzirdams arī grupas Steely Dan atkalapvienošanās platē "Two Against Nature", kas saņēma arī "Grammy" mūzikas balvu. 2000. gadā Poters paraksta līgumu ar mūzikas izdevniecību "Verve" un debitē tur ar albumu "Gratitude". Tobrīd Potera sastāvā pie bungām sēdēja visuresošais meistars Braiens Bleids (Brian Blade).

Šomēnes Poters ar savu pašreizējo grupu laidis klajā jaunu albumu "Underground", kurā nav izmantota basģitāra (pianists Taborns veikli sadalījis kreisās un labās rokas funkcijas). Plati ievada klasisks fusion un fanka sakausējums "Next Best Western", to turpina rokgrupas Radiohead skaņdarba "Morning Bell" jaunklāta versija ar saksofona melodiju priekšplānā un interesantu rhodes un ģitāras saspēli fonā. Blakus paša Potera fusion kompozīcijām platē atrodama arī viena no viņa bērnības mīļākajām dziesmām "Yesterday" (Makartnijs/Lenons), kuru nezinātājs, visticamāk, nespētu pazīt...

Kriss Poters noteikti ir viens no mūsdienu spēcīgākajiem saksofonistiem, un šis ieraksts, manuprāt, apliecina, ka šobrīd viņš atrodas vislabākajā radošajā formā.

Izdošanas datums 31.01.2006.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu