Simian Mobile Disco "Attack Decay Sustain Release"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apvienotajā Karalistē par "jaunā reiva" invāziju varam pateikties elektroniskās mūzikas tandēmam Simian Mobile Disco.

Simian Mobile Disco "Attack, Decay, Sustain, Release" (Wichita) 11/12

Simian Mobile Disco ir divi producenti Džeimss Fords (James Ellis Ford) un Džeimss Šouvs (James Anthony Shaw), kas abi savulaik spēlēja britu rokgrupā Simian. Tandēma spalvai pieder šā gada divi "karstākie" rokmūzikas ieraksti - puiši producējuši Klaxons plati .

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=629584&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Džeimss Fords kādā intervijā izteicies, ka SMD varētu arī turpmāk sadarboties ar Arctic Monkeys solistu Aleksu Tērneru un Klaxons:

"Mēs gan nevēlamies iet pārāk tālu šajā vokālistu sadarbībā, tad tas vairāk sāktu līdzināties UNKLE vai tml.," viņš komentējis. "Tad beigās sanāk, ka lielākais akcents tiek likts uz dziedātājiem, nevis uz pašu grupu. Man gan ir tāda iespēja piesaistīt Tērneru un Klaxons puišus, taču domāju, ka šo sadarbības modeli mēs varētu atlikt uz vēlāku laiku."

Simian Mobile Disco atšķirībā no franču Justice nerada dzīva fanka ilūziju, SMD puiši mums piedāvā konceptuālu (tikai 36 minūtes garu) elektroniskās deju mūzikas ierakstu ar dažiem viesvokālistiem. Singlā "It’s the Beat" dzirdama dziedātājas Nindžas (Ninja no The Go! Team) balss. "Love" dzirdams nu jau vairs neeksistējošās elektroroka grupas līderis Berijs Dobins (Barry Dobbin) - skaņdarbs ļoti līdzinās Ņujorkas diskopanka grupas The Rapture skanējumam. "Hustler" viesvokālistes lomā iejutusies Ņujorkas dziesminiece Šara Džonsone (Char Johnson), savukārt "I Believe" - kolēģis no "Simian" laikiem Saimons Lords (Simon Lord).

Katram skaņdarbam piemīt savs īpašs rokraksts, tos var klausīties arī kā atsevišķus skaņu celiņus - tas rezultātā rada pārdomāta ieraksta sajūtu. Varbūt tiešām atgriežas 90. gadu vidus laiki, kad vārdu salikums "deju mūzika" nebija sliktas gaumes rādītājs...

Izdošanas datums - 18.06.2007.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu