Idlewild "The Remote Part"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Varbūt visamerikāniskākie šajā britu mūzikas kompānijā, Idlewild tomēr spēj saglabāt savā mūzikā to niansi, kas saglabā viņu saistību ar brit-rock/pop stila mūziku.

Idlewild "The Remote Part"

(Parlophone)

7/12

Diemžēl pēdējā laikā Amerikas mūzikas industrijas nospiedošā dominante un tā dēvētā post post grunge kustība ar Nickelback, Puddle Of Mud priekšgalā ir atstājusi milzīgu ietekmi arī uz britu klausītāju un britu jaunajām grupām, kaut vai Feeder, My Vitriol u.c. Arī Idlewild diemžēl nav izņēmums šajā ziņā; tas tomēr neliedz uzrakstīt dažas rindiņas par šo grupu.

Grupa nāk no Skotijas, un “The Remote Part” pēc skaita ir trešais un komerciāli veiksmīgākais albums. Par tādu to, šķiet, ir padarījusi viena no šā gada, manuprāt, skaistākajām dziesmām šajā žanrā “American English”, kas šajā apskatā no septiņiem punktiem ir nopelnījusi kādus trīs. Tajā ir saklausāms kaut kas no The Stone Roses monotonā, hipnotiskā bungu ritma un no Cosmic Rough Riders vienreizējā melodiskuma. Arī dziesmas vārdi vedina aizdomāties par “amerikāņu sapņa” daudz idealizēto un šķietamo būtību. Diemžēl lielākā daļa pārējo dziesmu, manuprāt, ir nedaudz primitīvas un vienveidīgas, varbūt izņemot “I Never Wanted” un “In Remote Part...”.

 Izdošanas datums 15.07.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu