Rufus Wainwright "Want Two" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

"Geju mesija" - tieši tā saucas viena no dziesminieka Rufusa Veinraita jaunajām dziesmām. Tiesa, albums "Want Two" tika izdots jau 2004. gada novembrī, taču, pateicoties veiksmīgajam singlam ar Dido "I Eat Dinner", plate kā jaunums šonedēļ tiek izdota Apvienotajā Karalistē.

Rufus Wainwright "Want Two"

(Polydor)

7/12

Patiesībā minētā dziesma albumā nemaz nav atrodama, šķiet, tā jāmeklē "Bridžitas Džounsas" filmas skaņu celiņā...

Lai nu kā, Rufuss pārstāv to jauno dziesminieku paaudzi, kas nekautrējas apdziedāt savu seksuālo orientāciju, dziesmas "Gay Messiah" teksts savā tiešumā var pat sacensties ar Xiu Xiu savdabi Džeimiju Stjuartu (Jamie Stewart).

"No it will not be me Rufus the Baptist I be No I won''t be the one Baptized in cum"

Visādā citā ziņā Rufuss ir slavens ar savu aristokrātisko izcelsmi, viņa vecāki arī bijuši slaveni folkmūziķi, viņa māsa un brālis arī gatavojas satricināt mūzikas pasauli. Pats Veinraits jau 13 gados mēģinājis sākt draudzību ar kādu meiteni, taču ātri vien apjautis savas vēlmes un jau 14 gados nokļuvis nepatīkamā situācijā, proti, pēc klubiņa apmeklējuma viņš tika izvarots kādā parkā. Bailes no AIDS, vecāku nosodījums ... sekoja narkotikas un īslaicīga acu gaismas zaudēšana. Labi, ka Rufusam bija tāds draugs kā Eltons Džons, kurš palīdzēja dziedātājam iekārtoties kādā klīnikā.

Ja uz iepriekšējā albuma vāka "Want One" mākslinieks bija tērpies kā kāds viduslaiku bruņinieks, tad šoreiz Rufuss pārģērbies par tumšmatainu jumpravu.

Jaunajā platē Rufuss rotaļājas ar klasisko mūziku - pirmais albuma skaņdarbs "Agnus Dei" rada nedaudz aplamu priekšstatu - stīgas, nedaudz orientāls un izmisīgs dziedājums (kaut kas no Džefa Baklija). Arī citās dziesmās rodas asociācijas ar kādu Verdi operas āriju... Turpinājumā, manuprāt, plates labākais treks "The One You Love", kas ir pietiekoši tradicionāls poproka skaņdarbs ar jauku un melodisku piedziedājumu.

Plati noslēdz duets ar ekstravaganto Antoniju Hegartiju () dziesmā "Old Whores Diet". Ja nebūtu visu šo "interesanto" stāstu par Rufusa ciešanām, pati plate diemžēl muzikāli ir visai garlaicīga...

Izdošanas datums 07.03.2005.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu