Gwen Stefani «Love Angel Music Baby» (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Stilīgā modes dīva un grupas «No Doubt» seja Gvena Stefani (Gwen Stefani) laiž klajā pirmo deju mūzikas soloalbumu «Love Angel Music Baby» («LAMB»). Plate ir nolemta panākumiem, galu galā pie tās strādājuši teju vai visi šā brīža aktuālākie producenti.

Gwen Stefani "Love Angel Music Baby"

(Polydor)

9/12

Vēl 90. gadu vidū Gvena "No Doubt" sastāvā satricināja mūzikas pasauli ar episko balādi "Don"t Speak", ko šodien var atrast neskaitāmās 90. gadu "Best Of" izlasēs. Tālāk sekoja loģiska lejupslīde - jaunie grupas albumi guva solīdus panākumus, taču tie nebija vairs tik iespaidīgi. Pirms trijiem gadiem Gvena bija dzirdama hiphopa mākslinieces Eve dziesmā "Let Me Blow Ya Mind" (producents Dr. Dre), kas 2001. gada noslēgumā pat pamanījās saņemt "Grammy" balvu. Jaunākais Gvenas iznāciens ir likumsakarīgs turpinājums šai veiksmīgajai sadarbībai.

Gwen Stefani "Love Angel Music Baby"
Gwen Stefani "Love Angel Music Baby" Foto: Publicitātes foto

"LAMB" ir tikpat eklektisks savā skanējumā kā pati Gvena Stefani, kas bieži vien publiski "atrādās" visdažādākajos tērpos un veidolos. Arī nesen notikušajā "MTV Europe Music Awards" viņa demostrēja savdabīgu priekšnesumu - pirmā singla "What You Waiting For" estētika sasaucās ar "Alises Brīnumzemē" tēlu, ar tikšķošiem pulksteņiem fonā...

Tieši "What You Waiting For", manuprāt, ir viena no plates spēcīgākajām dziesmām. Tā sākas ar iedomātas publikas aplausiem un saldsērīgu melodiju klavieru pavadījumā, kas pārvēršas gluži "jauno 80." gadu deju bītā. "Rich Girl", ko producējis Dr. Dre iezīmē jaunu Gvenas virzību, kas tuvinās 2001. gada sadarbībai ar Eve. Superproducenti The Neptunes parūpējušies par "Hollaback Girl", izmantojot savdabīgo ritmisko zīmējumu un pūšamos instrumentus. Producentu un viesmākslinieku zvaigžņu parāde turpinās ar Lindu Periju ("4 Non Blondes"), New Order, Dallasu Ostinu, Andre 3000 ("Outkast"), Neliju Hūperu, Džimiju Džemu & Teriju Luisu un "No Doubt" kolēģi un bijušo sirdsdraugu Toniju Kanalu.

Kopumā plate, manuprāt, tomēr ir pārlieku saraustīta, rodas sajūta, ka katra producenta uzdevums šeit bijis radīt garantētu hitu, tādējādi radot vairākus rezerves variantus iespējamajai nākošā singla izvēlei. No otras puses, šāds hitu birums notur klausītāju līdz plates beigām un ne brīdi neliek garlaikoties. Jā... un vēl, Madonnas muzikālais mantojums ir neizbēgams, īpaši manā plates favorītā - dziesmā par japāņu meitenēm "Harajuku Girls".

Izdošanas datums 22.11.2004.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu