Saint Etienne «Tales From Turnpike House»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu trio «Saint Etienne» atgriežas pie klausītājiem ar jaunu, konceptuālu skaņuplati «Tales From Turnpike House».

Saint Etienne «Tales From Turnpike House»

(Sanctuary)

10/12

«Saint Etienne» radušies 1988. gadā un nosaukumu aizguvuši no franču futbola komandas ar tādu pašu nosaukumu. Grupas pamatā ir divi vīri - Bobs Stenlijs (Bob Stanley), kas savulaik bijis mūzikas žurnālists, Pīts Vigss (Pete Wiggs), darbojies ierakstu izdevniecībās, un šarmantā blondīne Sāra Kreknela (Sarah Cracknell).

Saint Etienne «Tales From Turnpike House»
Saint Etienne «Tales From Turnpike House» Foto: Publicitātes foto

Tiesa, arī jaunais ieraksts ir pilns ar skaistām a la The Beach Boys vokālajām partijām, ko vērts ir pirmais skaņdarbs «Sun In The Morning», kas iesākas ar vieglu zvaniņa skaņu un burbuļojošu akustiskās ģitāras arpēdžiju un pāraug skaistā balss un flautas tandēmā.

Kopējā plates koncepcija vijas ap kādu daudzstāvu māju rajonu, piemēram, klasiskais, grupu raksturojošais «Milk Bottle Symphony» vēsta par šādu blokmāju monotono un garlaicīgo ikdienas dzīvi. Muzikāli pat šeit ieskanas kaut kas no norvēģu popprinceses Annie ritma un noskaņas. Vietām plates ātrākie skaņdarbi pat sasaucas ar kaut ko no Kailijas Minogas pēdējo gadu daiļrades un Blackbox Recorder (interesanti, ka plati palīdzējuši producēt meiteņu popgrupas Girls Aloud cilvēki «Xenomania»).

Viens no plates singliem «Side Streets» izskan kā viegla brazīliešu bossa nova un lieliski ilustrē to sekmīgo kontrastu, kas atrodams jaunajā platē. Nedaudz roķīgajam «Last Orders for Gary Stead» seko saulains, dinamisks elektropopa paraugs «Stars Above Us». Vienīgais albuma viesmākslinieks ir Deivids Esekss (David Essex), kas dzirdams dziesmā «Relocate». Tā vien gribētos šim gandrīz perfektajam ierakstam likt augstāko novērtējumu, manuprāt, šis varētu būt grupas labākais ieraksts viņu ilgajā karjerā.

Interesanti, ka novembrī trio gatavojas atgriezties ar jaunu bērnu dziesmu plati «Up The Wooden Hills».

Izdošanas datums 13.06.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu