Calvin Harris "I Created Disco" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai Kalvins Harriss (Calvin Harris) kļūs par tuvāko gadu lielāko popmūzikas producentu? Ceru, ka ne...

Calvin Harris "I Created Disco"

(Columbia)  

6/12

Bez lieka ievada atļaušos divos vārdos raksturot šā skotu dīdžeja un producenta debijas plati - "slikts LCD Soundsystem!".

Varbūt, ja šogad savus ierakstus nebūtu izdevuši nedz Simian Mobile Disco, nedz Justice, nedz jau minētais Džeimss Mērfijs jeb LCD Soundsystem, tad Kalvinam Harisam būtu labvēlīgs fons, uz kura izcelties, taču šodienas mūzikas industrijas piedāvājums inteliģentas deju mūzikas lauciņā ir pārāk vērtīgs, lai to atšķaidītu ar Harisa piedāvātajām 80. gadu mūzikas klišejām. Ja iepriekšējos gados koķetēšana ar 80. gadu estētiku bijusi pietiekoši neuzbāzīga un brīžiem pat ļoti gaumīga (pārsvarā gan nekomerciālās mūzikas lauciņā), tad līdz ar Kalvina Harisa "ierašanos" vārdu salikums "80. gadu mūzika" atkal var iegūt sliktu nozīmi.

Protams, nepārprotiet, es neapgalvoju, ka Hariss rada kādu neatgriezenisku ļaunumu, taču viņa šur tur presē izziņotā sadarbība ar Kailiju Minogu u.c. popzvaigznēm liek domāt, ka tieši Hariss būs turpmāko gadu popmūzikas skaņas arhitekts.

Te gan jāpiebilst, ka pats Hariss ir ne tikai veiksmīgs citu izpildītāju producents, bet arī tīri labs komponists - viņa debijas hits "Acceptable in the 80s" ir tiešām labs pophits. Veltījums visiem, kas dzimuši 80. gados: "I’ll do things for you if you were born in the 80s." - šeit prātā nāk kāda mūzikas recenzenta joks: "Vēlies tad atnākt un varbūt nopļaut mums mauriņu?"

Calvin Harris "I Created Disco"
Calvin Harris "I Created Disco" Foto: Publicitātes foto

Ar katru jaunu dziesmu albums kļūst arvien neinteresantāks, Hariss daudz kur atkārtojas, piemēram "Vegas" basa gājiens ir ļoti līdzīgs paša "Acceptable in the 80s". Arī tembru arsenāls ir visai ierobežots un tas falsets ... bezmaz vai katrā dziesmā.

Izdošanas datums - 18.06.2007.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu