Mogwai «Mr. Beast» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājuši jau desmit gadi, kopš skotu postroka kolektīvs «Mogwai» laida klajā leģendāro «Young Team». Šonedēļ grupa atgriežas ar piekto studijas plati «Mr. Beast».

Mogwai «Mr. Beast»

(Pias)

8/12

Diemžēl par spīti baumām, «Mogwai» puiši tā arī nav atbraukuši līdz Rīgai, vairākus koncertus skoti paspējuši jau sniegt Krievijā, taču, kā vēsta leģenda, plānoto Rīgas koncertu izjauca apstāklis, ka vienīgais pieejamais reiss no Maskavas uz Rīgu esot bijis «Aeroflot».

«Mogwai» kategoriski atteikušies lidot ar šo aviokompāniju...

Nezinu, ko «Mogwai» fani gaida no jaunās plates, es, būdams, pārliecināts grupas agrīno ierakstu cienītājs (īpaši «Ten Rapid» EP), vienīgais par ko bažījos, lai grupa nekļūst pārlieku nopulēta un pareiza. Laimīgā kārtā ar jauno disku viss kārtībā.

Jaunajā albumā nav tik izteikts klusā/skaļā kontrasts, tā vietā vīri veidojuši plūstošas pārejas no klusi burbuļojošiem ģitāru motīviem uz smagām, fūzētām kulminācijām. Daudz izmantotas klavieres, arī ievadošajā «Auto Rock».

«Mr. Beast»
«Mr. Beast» Foto: Publicitātes foto

Aktīvais «Glasgow Mega-Snake» ievietots platē kā otrais un atkal liek aizdomāties, kā gan «Mogwai» šo skaņdarbu varētu prezentēt dzīvajā koncertā... Viena no albuma interesantākajām un stilistiski atšķirīgākajām dziesmām (ar vokālu) ir «Acid Food» ar ksilofonu un elektronisku ritmu fonā. Plates liriskākais un ambientākais ir pirmspēdējais «I Chose Horses», kurā uzaicināts viesvokālists (deklamētājs) no japāņu hārdkora grupas «Envy» - Tetsuya Fukagawa. Kopumā godīgs ieraksts, kas neliek vilties, taču arī nesniedz cerēto sajūsmu ...

Par pēdējo nedēļu skandalozajiem izteicieniem, proti, citu grupu «aplikšanu» un kritizēšanu (īpaši «Coldplay»), puiši intervijās runā nelabprāt. Viņi uzskata, ka prese viņu nejaušos izteicienus ir pārpratusi un pārspīlējusi, radot lieku ažiotāžu. Tiesa, krekliņi ar uzrakstu «Blur: Are Shite» vēl joprojām tiek veiksmīgi tirgoti...

Izdošanas datums 06.03.2006.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu