Eminem "Encore" (89)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Skandalozais reperis Eminems pēc divu gadu pauzes laiž klajā jaunu mūsdienu sabiedrības satīras plati "Encore". Daudzi mūzikas kritiķi jau paspējuši to nodēvēt par mākslinieka sliktāko albumu.

Eminem "Encore"

(Aftermath)

8/12

Kādā hiphopa mūzikas mājas lapā izlasīju interesantu atziņu: "Acīmredzot pasaule tiešām lēnām jūk prātā, ja labākais golfa spēlētājs ir melnais, garākais basketbolists ir ķīnietis un slavenākais reperis - baltais, turklāt pasaulē stulbākais prezidents tiek pārvēlēts no jauna..."

Skandāli, kas pavadījuši Eminema karjeru, ir viena no mākslinieka radošās darbības centrālajām asīm. Sešu gadu laikā kopš "Slim Shady LP" tādu ir bijis ne mazums. Diemžēl robeža, līdz kurai var iet mūziķis, kurš vēlas palikt mūzikas virsotnē, agrāk vai vēlāk liek sevi manīt. Iepriekšējā ierakstā "The Eminem Show" reperis nodēvēja savu māti par "selfish fucking bitch", manuprāt, tas jau ir nopietni.

Eminem "Encore"
Eminem "Encore" Foto: Publicitātes foto

Ierakstu atkal palīdzējis producēt Eminema atklājējs Dr. Dre, meistara rokraksts ir jūtams visa albuma garumā. Manuprāt, potenciālais jaunais singls ir "Dre" producētais "Never Enough", kurā piedalās hiphopa "zelta" balss Nate Dogg un pagājušā gada sensācija 50 Cent. Dziesmā "Like Toy Soldiers" dzirdams nu jau piemirstas dziedātājas Martikas sempls no 80. gadu beigu hita "Toy Soldiers". Skaņdarbā "Spend Some Time" piedalās Eminema kolēģis Obie Trice, savukārt D12 dzirdami "One Shot 2 Shot".

Bez Maikla Džeksona platē "tiek" arī melnajam reperim Ja Rule, bijušajai Eminema sievai Kimai, aktierim Kristoferam Rīvzam, kurš savulaik bija pazīstams kā "Supermens", popzvaigznītei Hilarijai Dafai u.c. Netrūkst arī kritisku vārdu pašam par sevi, taču šoreiz Eminems, šķiet, līdz galam nav savu uzdevumu augstumos.

Neskatoties uz kritiķu recenzijām, Eminema albums divu dienu laikā kopš izdošanas jau ierindojies UK Top40 pirmajā vietā.

Izdošanas datums 12.11.2004.

Komentāri (89)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu