Nicki Minaj «Pink Friday: Roman Reloaded» (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nepilnu divu gadu laikā kopš debijas albuma «Pink Friday» (2010) izdošanas amerikāņu repere Nikija Mināža (Nicki Minaj) kļuvusi par vienu no ietekmīgākajām personām populārajā mūzikā. Četru miljonu mārciņu ienākumi pagājušajā gadā nodrošināja Mināžai 15.vietu «Forbes» pelnošāko hiphopa mūziķu sarakstā, nule noslēgts miljonu līgums ar kompāniju «Pepsi» par jaunā atspirdzinošā dzēriena «Pop» reklamēšanu un šomēnes veikalos plauktos ar troksni un komerciāliem panākumiem nonācis Mināžas otrais studijas ieraksts «Pink Friday: Roman Reloaded».

Nicki Minaj «Pink Friday: Roman Reloaded»

(Young Money)

8/12

Eksperti prognozē, ka pirmajā nedēļā Mināža (īstajā vārdā Onika Tanya Maraj) ASV varētu pārdot līdz pat 250 000 jaunā studijas albuma eksemplāru. Apvienotajā Karalistē pirmajā nedēļā jau pārdoti gandrīz 150 000, ziņo Lielbritānijas kompānija «Official Charts Company». Mināža līdz ar to kļuvusi par pirmo hiphopa mākslinieci (sievieti) UKtop40 vēsturē, kas sasniegusi saraksta augstāko ailīti.

Albumā iekļautas 19 dziesmas (vēl četras atrodamas deluxe versijā), kurās Mināža sapludina hiphopu un popmūziku. Albuma pirmā daļa vairāk balstās uz hiphopa bītiem, bet otrā, pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar francūzi Dāvidu Getu (David Guetta), - uz dejiskiem hausmūzikas ritmiem.

Šajā albumā, atkal Getas iedrošināta, Mināža arīdzan vairāk dzied.

«Pink Friday: Roman Reloaded»
«Pink Friday: Roman Reloaded» Foto: Publicitātes foto

Plates nosaukums «Roman Reloaded» norāda, ka saturiski albuma centrālais personāžs ir nevis pati Mināža, bet gan viņas alter ego Romans Zolanskis, kas epizodiski uzpeldēja arī debijas platē.

Albumu ievada «Roman Holiday» (Romana brīvdiena), kurā saturiski tiek risinātas Zolanska un viņa mātes Martas attiecības: «Iedzer savas zāles, Roman!» vēsta dziesmas pirmās rindiņas. «Motherfuckers right, this is World War 6,» atbild Zolanskis, kuram acīmredzami «nav visi mājās».

Tieši albuma pirmajā pusē sarindotie futūristiskā hiphopa skaņdarbi no viens līdz deviņi, manuprāt, ir veiksmīgākie. Īpaši izceltu Hit-Boy producēto (viņš arī Kanjes un Jay-Z hita «Niggas in Paris» autors) hiphopa mantru «I Am Your Leader» (ar Cam’ron un Rick Ross) un lirisko «Champion» (ar Nas, Drake un Young Jeezy). Sākot ar desmito dziesmu - singlu «Starships», sākas danči Eiropas Hitu radio un Dāvida Getas garā... Ar dažiem izņēmumiem. Albuma otrajā pusē Nikija pavisam atsakās no savas savdabīgās mežonīgās deklamācijas un izmēģina savus spēkus kā dziedātāja. Skaņdarbi «Young Forever», «Gun Shot» un «Beautiful Sinner», kurā Nikija dzied, piemēram, izklausās kā kādi nozaudēti Rianas (Rihanna) demo.

Kopumā albumā, kas, manuprāt, ir stipri par garu, veiksmīgas epizodes mijas ar pliekanu top40 popmūziku, liedzot plati baudīt kā vienu veselu hiphopa ierakstu.

Izdošanas datums - 03.04.2012.

Nikija Mināža

Nikija dzimusi Trinidadas un Tobago priekšpilsētā 1982. gada decembrī (sākotnēji Nikija melojusi par savu vecumu). Viņas asinīs plūst trinidadiešu un indiešu asinis. Būdama vēl maza meitene, Nikija kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Amerikā, Kvīnsā. Diemžēl meitenes vecāki bieži strīdējušies (tēvs alkohola un narkotiku reibumā pat esot aizdedzinājis ģimenes māju), un tas stimulējis Nikiju meklēt patvērumu savā iedomu pasaulē. Tā tapuši vairāki šobrīd viņas mūzikā īstenoti alter ego personāži - «Harajuku Barbie», «Cookie» un pēdējais izgudrojums Romans Zolanskis (Roman Zolanski).

Pusaudžu gados Nikija studējusi teātri un mākslu, spēlējusi klarneti, taču aktrises karjerai tā arī nopietni nepievērsās. Arī ikdienišķa darba gaitās Nikijai pārāk labi neveicās - viņa bieži pameta iesākto.

2007.gadā Nikija sāk nopietnāk pievērsties mūzikai, līdz «The Come Up DVD» epizodēs viņu ievēro izdevniecības «Young Money Entertainment» zvaigzne Lil Veins (Lil Wayne). Viņa kļūst par pirmo «Young Money» sieviešu kārtas mākslinieci un popmūzikas topos 2009.gadā nonāk ar Young Money hitu «Bed Rock». Viņu pamana visi un turpina aicināt kā viesmākslinieci dažādos muzikālos projektos.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu