Tortoise and Bonnie Prince Billy "The Brave And The Bold"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Čikāgas postroka ikonas Tortoise kopā ar dziesminieku Vilu Oldhemu (Will Oldham), pazīstamu arī kā Bonnie Prince Billy, nolēmuši nedaudz izklaidēties...

Tortoise and Bonnie Prince Billy "The Brave And The Bold" (Overcoat) 7/12

Laikam jau fakts, ka šie nopietnie vīri nolēmuši iedziedāt pat Eltona Džona slaveno "Daniel", liecina par paša kopprojekta nopietnības koeficientu, proti, vīri vienkārši nolēmuši labi pavadīt laiku un mazliet izklaidēties.

Bieži vien šādos ierakstos, kur tiek izpildītas citu pazīstamu un ne tik zināmu mākslinieku kompozīcijas, rodas vēlme "uzrakt" pašus oriģinālus, tieši to arī izdarīju. Tiesa, jāpiekrīt šur tur presē izskanējušam viedoklim, ka albums "The Brave And The Bold" vairāk domāts Vila Oldhema cienītājiem, mazāk "Tortoise" skaņu estētikas piekritējiem. "Tortoise" būtībā tikai nodrošina skaistu un baudāmu pavadījumu, diemžēl Oldhema neizteiksmīgā balss nespēj "izvilkt" ierakstu.

Plate iesākas ar brazīliešu dziedātāja Miltona Nakimento (Milton Nascimento) vieglās sambas "Cravo E Canela" jaunklātu versiju, kas "Tortoise" izpildījumā īpaši neatšķiras no oriģināla. Manuprāt, šis arī ir albuma skaistākais skaņdarbs, varbūt blakus Eltona Džona "Daniel". Savukārt Amerikas darbaļaužu simbola Brūsa Springstīna dziesma "Thunder Road" pārvēsta līdz nepazīšanai (labā nozīmē). Seko "The Minuteman" panciskā skaņdarba "It''s Expected I''m Gone" versija, tikai gan netop skaidrs, kas šajā dziesmā vīriem ir tā iepaticies - diemžēl gan oriģināls, gan kaverversija ir blāvi.

Protams, "Daniel" ir skaists, gluži kā Eltona Džona 70. gadu oriģināls. Par "Lungfish" versiju jāsaka tas pats, kas par "Minuteman", - vāji! Seko "Devo", Ričarda Tomsona, "Quixotic", Melanijas (Melanie) dziesmu interpretācijas, bet ar katru dziesmu kļūst arvien garlaicīgāk... Varbūt šāda iecere būtu iedarbīgāka, ja tiktu izvēlētas nedaudz spēcīgākas oriģinālās kompozīcijas.

Izdošanas datums 23.01.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu