Dave Douglas "Strange Liberation" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr mūsu nelielajā valstiņā par džezu tiek uzdots kāds kabarē šovs vai konkurss, kurā piedalās popielas cienīgi izpildītāji, pasaules džeza mūzika nestāv uz vietas...

Dave Douglas "Strange Liberation" (RCA) 10/12

Viens no mūsdienu izcilākajiem džeza mūzikas trompetistiem Dave Douglas sarūpējis jaunu ierakstu „Strange Liberation”, kurā beidzot ir realizējis savu ilgi loloto sapni (kopš 1987. gada) muzicēt kopā ar lielisko ģitāras meistaru Bill Frisell.

Plates nosaukums aizgūts no Martina Lutera Kinga, kad viņš raksturojis amerikāņu karavīrus Vjetnamā kā „dīvainus atbrīvotājus”, ko arī šodien, acīmredzot mākslinieks mēģina uzsvērt, varētu attiecināt uz amerikāņu Irākas „atbrīvošanas” militārajām operācijām.

Pirmās divas albuma kompozīcijas „A Single Sky" un „Strange Liberation” atgādina Miles Davis „Filles De Kilimanjaro” periodu, ievedot klausītāju moderna džeza un brīvas improvizācijas skaņu jūklī. Šis ieraksts, manuprāt, noteikti šogad var pretendēt saukties par vienu no gada interesantākajiem džeza mūzikā.

Paralēli saviem ierakstiem Douglas piedalās arī vairākos projektos, starp kuriem pazīstamākie John Zorn’s Masada un The Trisha Brown Dance Company. Savulaik piedalījies arī vairākās ierakstu sesijās kopā ar Sean Lennon, Cibo Matto, Uri Caine un daudziem citiem.

Sastāvs:

Dave Douglas - trompete Chris Potter - tenorsaksofons un basa klarnete Uri Caine - elektriskās klavieres James Genus - bass Clarence Penn - bungas Bill Frisell - ģitāra

Izdošanas datums 27.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu