Avril Lavigne "The Best Damn Thing" (40)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kanādiešu poprokere Avrila Lavinja (Avril Lavigne) šonedēļ atgriežas pie klausītājiem ar trešo studijas albumu "The Best Damn Thing".

Avril Lavigne "The Best Damn Thing"

(Sony/BMG)

8/12

Jaunās plates kontekstā, pārlasīju savu 2004. gada Avrilas otrā albuma recenziju, vēlreiz izskrēju cauri arī minētajam ierakstam un secināju, ka tolaik esmu bijis pārlieku bargs, novērtēdams plati ar 6/12. "My Happy Ending", "He Wasn''t" un brīnumainā kārtā singlā neizdotais "Together" neizklausās nemaz tik slikti arī šodien. Arī Avrilas pirmais albums "Let Go" (2002) mūsdienu komercmūzikas kontekstā ir pat visnotaļ baudāms, īpaši jau ģeniālais superhits (visticamāk, Avrilas (sadarbībā ar prod. grupu "The Matrix") labākā dziesma) "Sk8er Boi".

Viegli izsekot arī dziedātājas (un viņas producentu un dziesmu autoru) muzikālajai attīstībai - pirmais albums tuvinās Avrilas tautietes un 90. gadu superzvaigznes Alanisas Morisetes daiļradei, otrā plate jau ieturēta smagākos roka ritmos ("Evanescence", "Good Charlotte" un "Linkin Park" producentu pirksts). Savukārt aktuālais ieraksts, kas tapis kopā ar Baču Volkeru (Butch Walker) - pirms tam strādājis ar Pinku un grupu "Simple Plan", Dr. Luke (Kelly Clarkson, Pink, Lady Sovereign), Robu Kavallo (strādājis ar "Green Day") un kopā ar Avrilas laulāto draugu Deriku Vībliju (Deryck Whibley no "Sum 41") - ir ieturēts viegla poppanka tradīcijās.

Kopējo plates sajūtu spilgti ilustrē otrais singls "Girlfriend", kas seko jau pazīstamajam kinofilmā "Eragon" iekļautajam hitam un pirmajam oficiālajam singlam "Keep Holding On".

Avril Lavigne "The Best Damn Thing"
Avril Lavigne "The Best Damn Thing" Foto: Publicitātes foto

Ievadošais MTV grāvējs "Girlfriend" nedaudz atgādina kaut ko no Tonijas Bazilas (Toni Basil) 80. gadu karsējmeiteņu himnas "Mickey":

"Oh Mickey You''re so fine, Youre so fine you blow my mind. Hey Mickey! Hey Mickey!

Arī sekojošais "I Can Do Better" balstās uz klasiskas dziesmu rakstīšanas formulas - 1. pantiņš, bridžs, piedziedājums, 2. pantiņš, bridžs, piedziedājums, atkāpe un atkal piedziedājumsX2. "Runaway" ir pusakustisks poproka hits, kas nedaudz līdzinās Kelijas Klarksones "Since You''ve Been Gone" un pašas Avrilas debijas albuma materiālam. Plates tituldziesma iedalāma trīs daļās - ievadošais bīts un savdabīga repošana aizgūta no Gvenas Stefani, seko melodiskā roka daļa un pancīgs piedziedājums, un tā uz priekšu un līdz pašām albuma beigām. Pa vidu tiek iemesta kāda balāde, un albums gatavs.

Viens no potenciālajiem nākotnes singliem varētu būt debijas albuma līdzautora Evana Taubenfelda (Evan Taubenfeld) sarakstītais "Hot", taču būtībā ikviens skaņdarbs no šīs plates varētu tikt deleģēts pildīt singla funkcijas. Labi!

Izdošanas datums - 16.04.2007.

Video: Avril Lavigne "When You''re Gone" (trešais singls):

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu