Dresden Dolls "Dresden Dolls" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējo gadu populārākais mūzikas grupu formāts ir tieši duets, iespējams, šeit vainojami The White Stripes, kas pierādīja, ka arī bez basģitāras iespējams radīt pamatīgu troksni… īpaši gan šādi tandēmi ir populāri ASV – Mates of State, The Kills u.c.

Dresden Dolls "Dresden Dolls"

(8ft)

9/12

Dresden Dolls varētu būti kārtējais šādu tandēmu klons, taču iedziļinoties atklājas pavisam unikāla mākslinieku muzikālā un vizuālā estētika.

Amanda Palmere (piano/vokāls) un Brains Vigleons (bungas) ir izveidojuši savu muzikālo projektu 2000. gadā Bostonā, ASV. Iemantojuši nevainojamu dzīvās grupas reputāciju un laiduši klajā debijas ierakstu “A Is for Accident”. Šogad duets laidis klajā atkārtotu un uzlabotu albuma versiju “Dresden Dolls”, ko pavada satriecošs singls un video “Girl Anachronism”, kurā dziedātāja apakšveļā iznīcinoši “masē” klavieru taustiņus.

Plate sākas ar čerkstošu, nedaudz aizvēsturisku ksilofonu un lirisku klavieru tēmu “Good Day”, kas lēnām apaug ar akustiskās ģitāras arpedžijām un Amandas Palmeres spēcīgo vokālu. Pirmās asociācijas rodas ar Fiona Apple vai , taču netīrīgais skanējums ieved klausītāju gluži citā mūzikas pasaulē. Mākslinieki savu mūziku dēvē par “Brehta pank teātri”, savā vizuālajā tēlā integrējot cirka, pantomīmas un modernā teātra vizuālo estētiku. Turpinājumā plates centrālais hits “Girl Anachronism”, kas pulsē straujā bungu ritmā un vienmuļās klavieru arpedžijās.

Diemžēl kopumā plate nespēj uzturēt vadošā singla vitālo enerģiju un ieslīgst nedaudz vienmuļā, brīžiem pagarlaicīgā teatrālā farsā... tomēr šis ir svaigs un arī komerciāli daudzsološs ieraksts, galu galā "MtvU Woodie Awards" (studentu MTV) nominēja “Girl Anachronism” uz gada video, konkurējot ar N.E.R.D., Modest Mouse u.c.

Izdošanas datums 27.04.2004.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu