Chad VanGaalen "Infiniheart"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēl viens "guļamistabas ģēnijs" Čeds Vangalens (Chad VanGaalen) pēdējo divu gadu laikā licis par sevi runāt daudziem mūzikas kritiķiem un melomāniem.

Chad VanGaalen "Infiniheart" (Sub Pop) 10/12

Kaut Vangalena Kalgarī mājas studijā ierakstītā debijas plate "Infiniheart" izdota vēl 2004. gadā kādā nelielā Kanādas izdevniecībā, ierakstu izdevniecība "Sub Pop" 2005. gadā to pārizdeva no jauna, tiesa, no 19 skaņdarbiem saīsinot to uz 16.

Laikam lieku reizi jāatgādina, ka pēdējos gados tieši Kanāda ir kļuvusi par jaunās un novatoriskās mūzikas šūpuli, jāatgriežas 90. gadu beigās, kad pasauli pāršalca simfoniskā postroka vilnis ar GYBE un "Silver Mt. Zion". Pēdējos gados kanādiešu invāzija turpinās ar Broken Social Scene (interesanti, ka BSS bundzinieks piepalīdz Vangalenam koncertos), Stars, Wolf Parade un The Arcade Fire.

Pats Vangalens jau desmit gadus nodarbojas ar mājas ierakstiem, pārsvarā gan radot instrumentālus skaņdarbus. Notis arī tā īsti viņš nepārzina, taču kāds mākslas koledžas draugs viņu iepazīstinājis ar Džona Keidža daiļradi, un tas licis pamatus daudziem viņa muzikālajiem eksperimentiem.

Blakus dziesmām, kas atgādina kaut ko no jauno laiku dziesminiekiem M. Ward vai Bright Eyes, jūtama arī radniecība ar The Arcade Fire un Clap Your Heands Say Yeah. Īpaši jau tas jāsaka par Vangalena īpatno balsi, kas brīžiem izklausās gan slimīgi nervoza, gan romantiska un liriska.

Vangalena ierakstam piemīt viena visai raksturīga negatīva iezīme, proti, visi spēcīgākie skaņdarbi ielikti plates sākumā un uz beigām diemžēl albums sāk zaudēt savu spriedzi. Taču izcilo skaņdarbu "Clinicly Dead", "After The Afterlife" un "Kill Me in My Sleep" dēļ plati noteikti ir vērts noklausīties.

Izdošanas datums 23.08.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu