Low "The Great Destroyer"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viena no ietekmīgākajām 90. gadu amerikāņu grupām "Low" laiž klajā jaunu studijas ierakstu "The Great Destroyer".

Low "The Great Destroyer"

(Rough Trade)

8/12

Šoreiz no "lēnākās grupas pasaulē" nav ne vēsts - trio ir pievērsies ritmiskam indie ar pacilājošiem piedziedājumiem, kaut, protams, grupas rokraksts palicis nemainīgs.

"The Great Destroyer", šķiet, ir grupas devītais tvarts (kompaktdisks), ja ieskaitām pirms dažiem gadiem izdoto Ziemassvētku plati ar tradicionālām un pašu mākslinieku radītām kompozīcijām. Pēc salīdzinoši pavājā un samocītā iepriekšējā albuma "Trust" trio pagājušogad izdeva retumu blīvplati "A Lifetime of Temporary Relief: 10 Years of B-Sides & Rarities". Beidzot šogad līdz ansambļa faniem nonācis "Low" jaunākais disks - "The Great Destroyer".

Plate sākas ar bungu tomu rīboņu un analoga sintezatora radītu fonu, kas negaidīti apraujas, lai ļautos melodijai. Jau kopš 90. gadu sākuma Low kodolu veido laulātais pāris Alans Spārkhoks un Mimija Pārkere. Kā otrais albumā izskan pirmais plates singls "California" (izdošanas datums 14. februāris), kas tik ļoti atgādina kaut ko no My Bloody Valentine "Loveless" daiļrades posma - sulīga ģitāras akordu siena un "raida" šķīvja tradicionāls četru sitienu bīts.

Low "The Great Destroyer"
Low "The Great Destroyer" Foto: Publicitātes foto

Šķiet, "lēnākā grupa pasaulē" apzināti vai likumsakarīgi uz laiku ir zaudējusi sava trāpīgā apzīmējuma jēgu.

Izdošanas datums 24.01.2005.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu