Electrelane "Power Out" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Četras meitenes no britu salām Electrelane, kuras aizraujas ar F. Nīčes un Z. Sasona dzeju, piedāvā lielisku indī otrajā studijas platē "Power Out".

Electrelane "Power Out" (Beggars Banquet) 9/12

Atzīšos, ka jau sen mani fascinē daiļā dzimuma roka mākslinieces, kuras aizraujas ar krautroku, elektronisko mūziku un indī, šeit būtu jāmin Stereolab, Pram, Broadcast u.c. Kopš 1998. gada šai kustībai pievienojušies arī Electrelane. Šis mūzikas atzars atšķirībā no presē bieži tā dēvētā neskūto padušu roka (Peaches, Chics On Speed) veiksmīgi balansē starp sievišķo, muzikāli trauslo un dumpīgo, atšķirīgo.

"Power Out" ir iedziedāts četrās dažādās valodās (angļu, franču, vācu un spāņu), platē iespēlētas virtuozas klavieru partijas ("You Make Me Weak At The Knees"), saksofons un dziesmā ar Z. Sasona tekstu „The Valleys” izmantots Chicago a Cappella koris. Protams, brīžos, kur soliste Veruty Susman dzied franciski, neizbēgamas ir asociācijas ar Stereolab, arī muzikāli Electrelane ir daudz aizguvuši tieši no viņiem.

Ieraksta producents ir leģendārais skaņu vīrs Stīvs Albini, tas noteikti daudziem liks pievērst uzmanību šim ierakstam. Vairākas kompozīcijas ir instrumentālas - elektrisko ērģeļu skaņas, krautrokam (īpaši Neu) raksturīgie hipnotiskie bungu ritmi, nedaudz psihedēlisks saksofona solo ("Going Out Again") un meiteņu nedaudz greizā dziedāšana ir albuma raksturīgākās iezīmes.

Izdošanas datums 09.02.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu