Belle & Sebastian "The Life Pursuit"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1990. gadu indīmūzikas simbols - skotu septets "Belle & Sebastian" - turpina priecēt ar jauniem ierakstiem.

Belle & Sebastian "The Life Pursuit"

(Matador)

10/12

Laikā, kad Apvienotajā Karalistē valdīja britpopa drudzis, no Glāzgovas pie mūzikas mīļiem plūda pavisam citādākas skaņas. 1996. gada plate "Tigermilk" iecēla skotu dīvaiņus "Belle & Sebastian" kulta statusā (arī pie mums Rīgā), ilgi noslēpumainie mākslinieki jauca prātu, vai "Belle & Sebastian" ir duets vai grupa, vai kas cits. Tomēr ar laiku mūziķi sāka sniegt intervijas, un pēc "If You''re Feeling Sinister" un "The Boy With the Arab Strap" platēm kolektīvs bija iemantojis iespaidīgu fanu armiju.

Pēdējos gados grupā notikušas lielas izmaiņas - ansambli pametuši divi pamatsastāva dalībnieki, to skaitā šobrīd kā solo māksliniece pazīstamā Izabela Kembela (Isobel Campbell); arī grupas iepriekšējais albums iznāca citas ierakstu izdevniecības paspārnē.

Šogad "Belle & Sebastian" ar tās līderi Stjuartu Mērdoku (Stuart Murdoch) priekšgalā ir atgriezušies pie vecās izdevniecības "Matador" un piedāvā, manuprāt, ļoti skaistu albumu "The Life Pursuit". No intīmas, akustiskas grupas "Belle & Sebastian" ar katru jaunu albumu kļuvusi arvien pilnskanīgāka, pat roķīgāka, arī šis jaunais ieraksts demonstrē apskaužamu aranžijas talantu. Jau ar 2003. gada plati un sadarbību ar popmūzikas producentu Trevoru Hornu ("t.a.T.u.") grupa iezīmēja akustiskā posma beigas un ar "The Life Pursuit" turpina attīstīties popgrupas ideāla virzienā.

Plate iesākas ar brīnišķīgu 60. gadu retro pop "Act Of The Apostle", kurā balsis klejo no Braiena Vilsona cienīgiem daudzbalsību salikumiem līdz hipiju puķainajam himniskumam. Sekojošais "Another Sunny Day" ir perfekts deju hits par futbolu ar meiteņu fona vokālu, piemēram: "...the referee gives us fuck all..." "White Collar Boy" iesākas ar basa motīvu, kas droši varētu iederēties arī Goldfrapp jaunākajā diskā, savukārt "The Blues Are Still Blue" ģitāras rifs aizgūts pat no T-Rex, bet pārveidotā balss atgādina "The Dandy Warhols vokālos eksperimentus. "Dess Up In You" ir pirmā liriskā atkāpe, gluži kā no agrīnajiem "Belle & Sebastian" ar skaistu trompetes solo pa vidu. Aktuālais singls "Funny Little Frog" ir gluži kā ņemts no dziesmu komponēšanas mācību grāmatas. Melodisko superhitu papildina eleganta videoversija, kurā divu mīlētāju attiecības tiek izdejotas savdabīgos deju soļos.

Platē ir atrodamas daudzas un dažādas muzikālās ietekmes, kuras pat visas nevar uzskaitīt. Šis noteikti ir grupas žanriski viskrāsainākais ieraksts un vienlaicīgi, manuprāt, šīs desmitgades labākais "Belle & Sebastian" veikums.

Izdošanas datums 07.02.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu