The Delays "You See Colours" (2)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
The Delays
The Delays Foto: publicitātes

Sauthemptonas kvartets The Delays šonedēļ laidis klajā savu otro studijas plati "You See Colours" (Rough Trade).

The Delays "You See Colours"

(Rough Trade)

6/12

Jaunais ieraksts seko veiksmīgajai debijai "Faded Seaside Glamour", kas pirms diviem gadiem britu laikrakstam "The Guardian" lika iesaukties: "Delays ir pirmā britu grupa desmit gadu laikā, kas pretendē uz ģitārpopa troni, ko ilgus gadus bija aizņēmuši "The Stone Roses"".

Tik tiešām puiši bija radījuši smalku muzikālu pērli, apvienojot kaut ko no Cocteau Twins akordiem un dziedātājas Lizas Freizeres (Liz Frazer) balss. Nezinātājs diez vai spētu noteikt The Delays solista dzimumu, Grega Gilberta (Greg Gilbert) smalkais falsets kontekstā ar indī ģitārām un gaisīgām melodijām bija potenciāli lielus panākumus nesoša veiksmes formula.

The Delays "You See Colours"
The Delays "You See Colours" Foto: publicitātes

Izrādās, ka divu gadu laikā var daudz kas mainīties, un šoreiz jāsaka - diemžēl. Gaisīgo ģitāru un melodiju vietā puiši piedāvā gluži vai Erasure vai Džimija Samervila (Jimmy Somerville) cienīgus disko roka hitus. Jāatzīst, ka galvenais singls "Valentine" pēc pāris noklausīšanās reizēm tomēr spēja aizraut, galvenokārt izteikti dinamiskā bīta un izcilās melodijas dēļ, taču viss albums kopumā, pat no sirds piepūloties un vēloties, tomēr jādēvē par neveiksmīgu.

Plate iesākas ar solista akapelas dziedājumu, tam pievienojas reverbrēts sintezatora stīgu motīvs un taisns ritms. No vienas puses, šo nedaudz futūristisko skanējumu varētu uztvert kā "jauna britu mūzikas skanējuma" aizmetni, taču, ja palūkojamies apkārt, tad līdzīgi elektroniski orientēti ansambļi šobrīd arvien biežāk iegriežas topu sarakstos. Virkne - Clor, Hot Chip u.c. izklausās daudz interesantāk.

Albums tapis Pītera Geibriela "Real World" un "Rock Field" studijā 2005. gada vasarā un rudenī kopā ar pazīstamo producentu Greiemu Satonu (Graham Sutton).

The Delays kontā jau ir četri top 20 singli - "Nearer Than Heaven", "Hey Girl", "Lost In The Melody" un veiksmīgākais "Long Time Coming". Martā puiši dosies turnejā kopā ar amerikāņiem "Nightmare of You" un jaunajiem britu censoņiem Captain.

Izdošanas datums 06.03.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu