Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (22.d.) (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Dienu no dienas mūzikas kļūst arvien vairāk. Tas ir fakts. Intereses pēc paskaitīju jaunu albumu īsrecenzijas vienā no pēdējiem britu mūzikas žurnāliem «Q». Sanāca 90 albumi! Trīs albumi dienā jeb vismaz 30 jaunas dziesmas 24 stundās. Un tie ir tikai tie albumi, kas spējuši izspraukties cauri redaktoru filtram. TVNET Mūzika šis filtrs ir vēl smalkāks - atmests tiek gandrīz viss nederīgais. Nav cerību aprakstīt kaut vai pusi no tā, ko iespēj, piemēram, tā pati «Q» komanda... Veidojot Izklaides un Kultūras sadaļu, Mūzikai diemžēl atliek pavisam nedaudz laika un detalizētāk sanāk aplūkot tikai pašus svarīgākos ierakstus (arī ne vienmēr). Protams, bez gāgām un bīberiem ikdienā neiztikt - tas «interesē lasītāju» un ceļ reitingus, taču šajā rubrikā «Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem» iespējams atrast vēl šo to interesantu - vismaz vienu vērtīgu dziesmu. Žanram šeit nav nozīmes.

Marina & The Diamonds «Primadonna»

Par «Marina & The Diamonds» 2010.gada debijas plati TVNET rakstīts gana plaši (skat. resursus). Tas bija kvalitatīvs popsīgāks «Florence and the Machine» variants ar lieliskiem singliem «Hollywood» un «Mowgli's Road».

Šogad grieķu izcelsmes velsiete (tēvs grieķis, māte - velsiete) «Marina And The Diamonds», īstajā vārdā Marina Diamandis, izdevusi jaunu plati, kurā spērusi vēl platāku soli popmūzikas virzienā. «Electra Heart» būtiski atšķiras no debijas ieraksta «The Family Jewels», un tas, kā atzinusies pati Marina, viņu mazliet biedējis. «Dziļi sirdī es vienmēr gribēju sacerēt popmūzikas albumu un kļūt par popzvaigzni,» viņa atzīstas. Viņa baidījusies, ka klausītāji «neļaus» viņai kļūt par popzvaigzni. «Pašai nesaprotamu iemeslu dēļ es uzskatīju, ka man neļaus to darīt. Tas, protams, ir stulbi, jo es dievinu jaunāko albumu.»

Mēs ļaujam! Varbūt viss albums nav dievīgs, bet nesošais singls «Primadonna» gan! Tas ir 100% popmūzikas koncentrāts tā labākajā iepakojumā.

John Cale «Scotland Yard»

Kamēr viens no leģendārās grupas «The Velvet Underground» līderiem Lū Rīds (Lou Reed) eksperimentē ar «Metallica» (visu cieņu Rīdam un «Metallica»), tās otrs vilcējspēks velsiešu mūziķis Džons Keils (John Cale, 70) šogad laidis klajā jaunu soloplati «Shifty Adventures in Nookie Wood». Ieraksts seko 2005.gada lieliskajam «Black Acetate» (skat. resursos recenziju) un tapis paša Keila Losandželosas studijā. Vienu dziesmu albumā producējis pat «Danger Mouse». Tas pats kundziņš, kas izveidoja populāro duetu «Gnarls Barkley». Vispār Keils ir liels mūsdienu mūzikas fans, īpaši viņam tuvs hiphops. Tiesa, šajā rubrikā iekļuvis ne «Danger Mouse» producētais skaņdarbs, bet gan albuma otrais gabals «Scotland Yard». Mazliet atgādina Deividu Bērnu un «Talking Heads»...

«Kurš rada problēmas? Kurš izsit logus?»

Džons Keils
Džons Keils Foto: Publicitātes foto

Electric Guest «This Head I Hold»

Arī šīs jaunās Losandželosas apvienības sakarā jāpiemin Braiens Bērtons (Brian Burton) a.k.a. «Danger Mouse». Tieši viņš producējis grupas šā gada aprīlī izdoto debijas albumu «Mondo». Grupas kodolu veido šur tur šovbiznesā apbružājies Asa Taccone (viņa brālis sadarbojas ar komiķu grupu «The Lonely Island») un Matthew «Cornbread» Compton (izbijis grupas «Engine Down» bundzinieks). Formula diezgan vienkārša - kaut kas no «Passion Pit» hipsterīguma, no «Foster the People» popsīguma, tas viss izmērcēts Bērtona «Gnarls Barkley» marinādē un gatavs! Vienu dziesmu 2012.gada izlasei gan no šīs plates var pievienot - retrosoula/fanka lipīgo meldiju «This Head I Hold».


Electric Guest
Electric Guest Foto: Publicitātes foto

Django Django «Default»

«Hot Chip» skotu dēli šogad debitējuši ar simpātisku indī-šmindī plati, kas, lai arī muzikāli izklausās gana interesanti, tehniski īsti neturas kopā. «Default» galvā iespiedies vislabāk. Albums pat nominēts «Mercury» balvai.

Prātā nāk «Super Furry Animals», «The Beta Band»...


Mndr «#1 In Heaven»

Amandas Vorneres (Amanda Warner) balss daudziem pazīstama no populārās Marka Ronsona dziesmas «Bang Bang Bang». Viņas soloprojekta (patiesībā dueta MNDR ar Pīteru Veidu (Peter Wade)) panākumi diemžēl ir daudz pieticīgāki. Varbūt tādēļ, ka līdzīgi muzicējoši 21.gadsimta sintipopa projekti mūsdienās ir bieža parādība. Šogad izdotais MNDR debijas ieraksts «Feed Me Diamonds» kopumā ir simpātisks elektrokleša, 80.gadu balāžu un pat tehno elementu sajaukums, taču tas netur līdzi tādiem māksliniekiem kā «Goldfrapp» vai «La Roux». Albumā ir divas lieliskas dziesmas - balāde «I go away» un «#1 In Heaven», ko iedvesmojusi 1974.gadā nolaupītā un vēlāk bankas aplaupīšanā apsūdzētā Petija Hērsta (Patty Hearst).

School Of Seven Bells «The Night»

Jau vēstījām, ka 2010.gadā Ņujorkas drīmpopa apvienību «School of Seven Bells» pametusi viena no dalībniecēm, viena no dvīņumāsām Klaudija (Claudia Deheza). Šķiršanās notikusi «personisku iemeslu» dēļ. Viena no grupas «firmas zīmēm» bija tieši abu dvīņumāsu divbalsīgais dziedājums, kura grupas jaunajā ierakstā «Ghostory» vairs nav. Viens skaņdarbs «The Night» gan ir neticami skaists un atsauc atmiņā kaut ko no 1980.gadu «Cocteau Twins».

School Of Seven Bells
School Of Seven Bells Foto: Publicitātes foto

Chase & Status «Blind Faith» (ar Liam Bailey)

Lai arī šis singls ir jau vismaz pusotru gadu vecs, tas nepamet. Londonas elektroniskās mūzikas tandēms (Saul Milton (Chase) & Will Kennard (Status)) radījis sirsnīgu odu reiva laikmetam, paspilgtinot atmiņas ar VHS kvalitātes video. «Sweet sensation» vārdi un melodija aizgūta no 1980. gadu Loletas Holovejas dziesmas «Love Sensation».

Rick Ross «Sixteen» (featuring André 3000)

Riks Ross šodien nav nekāds ielu reperis, bet pieklājīgs biznesmenis ar cigāru mutē un zelta ķēdi. Viņš izveidojis izdevniecību «Maybach Music Group» un izdod ne tikai savus, bet arī daudzu citu hiphopa jauno spīdekļu ierakstus. Šogad dienas gaismu ieraudzījis paša Rosa kārtējais albums «God Forgives, I Don't» («Dievs piedod, es ne») no kura viens skaņdarbs - astoņas minūtes garais «Sixteen» ar Andre 3000 ir īpaši spilgts. Galvenais - Andre šajās astoņās minūtēs liks jums aizmirst, ka eksistē tāds Riks Ross! Un tas saksofons sākumā...

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu