Roisin Murphy «Ruby Blue» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Britu elektroniskās mūzikas dueta «Moloko» dziedātāja Rošīna Mērfija (Roisin Murphy) šonedēļ laiž klajā pirmo soloalbumu «Ruby Blue».

Roisin Murphy «Ruby Blue»

(Echo/Pias)

10/12

Pirms albuma izdošanas ierobežotā daudzumā tika izdotas trīs EP mazās plates - «Sequins 1», «Sequins 2» un «Sequins 3» (neesmu drošs par trešo EP). Šajās mazajās platēs tika iekļauti arī topošā albuma skaņdarbi - «Ruby Blue», «Off On It», «Night of the Dancing Flame» un «Through Time». Vinila formātā EP tika laisti klajā ar pusotra mēneša intervālu.

Diemžēl vairāki skaņdarbi no šiem EP tā arī netika iekļauti pilnajā albumā, īpaši žēl lieliski hipnotisko Psychadelic Waltons Feat. Roisin Murphy «Wonderland» (Roger Sanchez Unreleased Mix), kas desmit minūšu garumā liek sakustēties katram ķermeņa muskulītim, gluži kā 1999. gada «Moloko» deju zāļu grāvējs «Sing It Back».

Roisin Murphy «Ruby Blue»
Roisin Murphy «Ruby Blue» Foto: Publicitātes foto

Visi skaņdarbi jaunajā albumā tapuši sadarbībā ar elektroniskās mūzikas meistaru Metjū Herbertu (Matthew Herbert), ar kuru Rošīnai izveidojās veiksmīga sadarbība jau kopš «Moloko» remiksu albuma. Šis būs Herberta pirmais producētais cita mākslinieka albums, ja neskaita viņa laulātās draudzenes ierakstus.

Herberta producenta pirksts ir jūtams visā platē - lauzīti ritmi un interesanti tembri, džeza mūzikas ietekmes. Tiesa, plate kaut kā negribīgi iesākas, līdz tā pa īstam atveras ar lirisko, rhodes piano pavadīto «Through Time». Arī turpinājums ir visaugstākajā līmenī ar potenciālo hitsinglu «Sow Into You» un «Moloko» rakturīgo «Dear Diary». Brīžiem lauzītie bīti sasaucas ar Gvenas Stefani soloplati, tiesa, Rošīnas melodijas nav tik aprēķinātas un izskaitļotas.

Kopumā interesants, brīžiem eksperimentāls, brīžiem popsīgs ieraksts, kuru noteikti «Moloko» cienītājiem vismaz reizi jānoklausās.

Izdošanas datums 13.06.2005.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu