Bonde do Role "With Lasers" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vasaras karstākais ieraksts burtiskā un pārnestā nozīmē - no saulainās Brazīlijas.

Bonde do Role "With Lasers" (Domino) 9/12

Nu tad beidzot! Vasara ir klāt ne tikai ārā aiz loga, bet arī auto atskaņotājos, magnetolās uz lauku mājas vai vasarnīcas palodzes, piknikā vai zaļumballē - un tas viss pateicoties neticamajai brazīļu indīdeju mūzikas invāzijai ar CSS (pagājušogad) un tagad arī Bonde do Role priekšgalā. Kaut kur presē lasīju, ka japāņu zinātnieki globālās klimata sasilšanas rezultātā Latvijas teritorijā tuvākajos desmit gados prognozē teju vai tropu klimatu, nu tad sāksim tam gatavoties laicīgi ar karstu brazīļu mūziku.

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=619325&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Pagājušogad mūzikas pasauli jau pārsteidza fantastiskais Brazīlijas diskopanka kolektīvs Cansei de Ser Sexy jeb CSS ar dejisko un rietumnieku rafinētajai gaumei sen piemirsto naturālo, dabisko muzikālo šarmu (). Šogad radioviļņus savā kontrolē grasās pārņemt CSS draugi un tautieši Bonde do Role.

Atšķirībā no CSS Bonde do Role visas dziesmas (varbūt ar dažiem maziem izņēmumiem) dzied portugāļu mēlē, radot unikālu skanējumu (vismaz manām no angļu valodas nogurušajām ausīm). Muzikāli Bonde do Role vairāk sliecas Šrilankas hiphopa zvaigznes M.I.A. (Maya Arulpragasam) vai pat britu deju indīpopa kolektīva The Go! Team virzienā. Tam visam pāri - Van Halen ģitāras faķīra Edija Vanhalena (Eddie Van Halen) vai pat brīžiem tautiešu Sepultura raksturīgi ģitāras rifi. Piemēram "Bondallica" iesākas ar smagu ģitāras rifu, tālāk iestājas viegls dejisks hiphopa bīts un vitāls solistes Marinas Vello rečitatīvs.

Grupa izveidojusies Dienvidbrazīlijas pilsētā Kuritibā, devusies kopējos koncertos ar CSS, piedalījusies Čikāgas "Pitchfork" mūzikas festivālā, līdz izpelnījusies Amerikas dīdžeja un producenta (strādājis ar M.I.A.) Diplo ievērību. Tiek parakstīts līgums ar mākslinieka izdevniecību "Mad Decent", un drīz jau par Bonde do Role ieinteresējas "Domino rec.", kas palīdz grupas mūziku "bīdīt" tālāk, piemēram, skaņdarbs "Solta O Frango" izmantots "Nokia" reklāmā ().

Mans favorīts: "Marina Gasolina":

Video: Bonde Do Role "Office Boy":

Izdošanas datums - 04.06.2007.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu