Black Kids "Partie Traumatic" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pēdējā laikā viss, kam pieskaras ex-Suede ģitārists Bernards Batlers (Bernard Butler), pārvēršas par zeltu ... paveicies šajā ziņā ir arī Black Kids.

Black Kids "Partie Traumatic"

(Almost Gold)

9/12

Par Batlera spēju ierakstīt ģitārmūziku (īpaši jau pašas ģitāras) jau jūsmoju aprakstos par Dafiju (), starp citu, tikai Batlera dēļ atsevišķi skaņdarbi labi izdevušies arī jaunajiem Cajun Dance Party (īpaši "The Race").

Šoreiz mūzikas biznesa gudrās galvas Batleram uzticējušas vienu no "karstākajām" jaunajām amerikāņu indī rokgrupām - Floridas kvintetu Black Kids, to pašu, ko gada sākumā ikgadējā britu mūzikas kritiķu aptaujā profesionāļi izsējuši ar astoto numuru.

Foto: Publicitātes foto

Ja godīgi, arī es sākumā, pirms nebiju noklausījies visu plati, biju nedaudz skeptisks - kārtējais melnas ādas krāsas indīvaronis (Bloc Party un The Dears jau mums taču ir), kurš šķiet pietiekoši eksotiska parādība, lai to papildus popularizētu... Tomēr grupas debijas plate "Partie Traumatic" visu noliek savās vietās, atsedzot Black Kids kā vienu no gada spilgtākajiem debitantiem.

Grupa dibināta 2006. gada martā; solista un ģitārista lomā iejuties Redžijs Jangblods (Reggie Youngblood), pie taustiņinstrumentiem viņam palīdz māsa Alija (Ali Youngblood) un Douna Vatlija (Dawn Watley), pie bungām Kevins Snovs (Kevin Snow), bet basģitāru spēlē Ovens Holmss (Owen Holmes). Presē visizplatītākais kolektīva apzīmējums ir "The Cure satiekas ar Arcade Fire", kas daļēji, protams, atbilst patiesībai - Redžija Jangbloda balss tiešām brīžiem atgādina Robertu Smitu, arī dziesmu aranžējumi ir raksturīgi 80. gadu estētikai. Vietām arī ieskanas kaut kas no Hot Hot Heat, tomēr kopumā Black Kids skanējums ir pietiekoši svaigs un īpaša kategorizēšana, manuprāt, šoreiz būtu nevietā. Ietekmju ir daudz un tās visas diez vai būtu jāpiesauc...

Jangblods izrādās arī ļoti labs melodiķis, ar katru jaunu klausīšanās reizi dziesmas iesēžas atmiņā arvien pārliecinošāk, īpaši jau "zūtvumaniskais" (no "Zoot Woman") aktuālais singls "Hurricane Jane" (skat. video) un "palpiskais" (no "Pulp") stāsts par Jangbloda mīlas romānu ar precētu dāmu "I''ve Underestimated My Charms (Again)".

Lieliskus fona vokālus iedziedājušas arī abas grupas dziedošās taustiņnieces, radot vieglas asociācijas ar nebēdnīgajiem The Go! Team.

Domāju, ka par šo grupu tomēr vēl runās arī pēc Ziemassvētkiem...

Izdošanas datums - 07.07.2008.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu