The Coral «The Coral»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

The Coral - viens no retajiem muzikālajiem pārsteigumiem no Lielbritānijas. Pēdējos gadus man nav diemžēl izdevies saklausīt tā dēvētā brit-pop/rock stila ietvaros kaut ko īpaši interesantu, varbūt vienīgi Mull Historical Society un Ričardu Hauliju (Richard Hawley).

The Coral «The Coral»

(Sony)

10/12

Grupa The Coral izveidojusies Liverpūlē 1996. gadā, un beidzot ir laidusi klajā savu pirmo pilno albumu ar tādu pašu nosaukumu «The Coral». Stila ziņā grupa ievēro tradicionālas vērtības – vitāls, daudzveidīgs, pat humoristisks rokenrols, kas atgādina vietām kaut ko no Supergrass, Echo & The Bunnyman, Divine Comedy, Ocean Colour Scene un britpopa ikonu The La’s skanējuma. Netrūkst arī stilu maiņas – no roka uz ska un psihedēlisko 60., 70. gadu rokmūziku.

Grupas vecākais dalībnieks šā albuma ieraksta brīdī ir bijis tikai 21 gadu vecais dziedātājs Džeimss Skelijs (James Skelly), kura spēcīgais, piesmakušais vokāls ir viens no albuma lielākajiem trumpjiem. Arī dziesmu aranžējums liek noņemt cepuri The Coral un albuma producenta priekšā.

Labākās dziesmas: «Dreaming Of You», «Spanish Main», «Shadows Fall».

Izdošanas datums 29.07.2002.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu