Kasabian «Kasabian» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Linda Kasabian savulaik bija viena no uzticamākajām slavenā ļaundara Čārlza Mensona sekotājām, nu viņas uzvārds iekļuvis arī mūzikas pasaulē – jauna grupa no Lesteras - Kasabian šonedēļ oficiāli debitē ar tāda paša nosaukuma plati.

Kasabian «Kasabian»

(Arista) 9/12

Kasabian būtībā ir kārtēja britu grupa, kas ar savu ierašanos paziņo, ka ir labākais, kas ar britu mūziku varēja notikt. Puiši savā mūzikā apvieno visu raksturīgāko, kas piemita 1980. gadu beigu un 90. gadu sākuma Mančestras skatuvei (Happy Mondays, Stone Roses, Primal Scream), patiesībā pat neieviešot nekādas īpašās korekcijas. Jau šīs vasaras festivālos Kasabian paspējuši iegūt arī labu dzīvās grupas reputāciju, īpaši pateicoties, manuprāt, lieliskam singlam «LSF (Lost Souls Forever)».

Kasabian "Kasabian"
Kasabian "Kasabian" Foto: Publicitātes foto

Plate sākas ar «Club Forest», kas ir savdabīgs Primal Scream, Kula Shaker un The Charlatans mikss, iezīmējot Kasabian raksturīgos sintezatoru tembrus un pulsējošo ritma grupu. Ieraksts turpinās ar, iespējams, labāko plates skaņdarbu «Processed Beats», kas «pumpē» ar lielisku basa gājienu un telpisku bungu bītu, kuram pa vidu ielaužas dekoratīvs taustiņu sempls. Fonā grupa bieži izmanto gluži vai apokaliptiskus sintezatoru fonus, kuri laiku pa laikam izrāpjas kompozīcijas virspusē. Turpinājums ar «Reason Is Treason» jau parāda puišus nedaudz citā gaismā, parādās līdzības ar The Cooper Temple Clause un pat Black Rebel Motorcycle Club. Pēc neliela muzikāla krituma, seko plates virsotne – viens no vasaras lielākajiem grāvējiem «LSF (Lost Souls Forever)», kas, manuprāt, ir nevainojams britu mūzikas paraugs.

Plates otrā daļa ir pietiekoši interesanta, katrs skaņdarbs pārdomāts, taču diemžēl tā nespēj turēt līdzi ieraksta pirmajiem hitiem. Kopumā šis noteikti būs viens no iespējamajiem pretendentiem uz kādu no britu mūzikas balvām, iespējams, pat 2005. gada «Mercury», ja nu pa šo laiku nekas labāks neparādīsies...

Izdošanas datums 06.09.2004.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu