Melt Banana "Cell Scape" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot atskatu uz gada labākajiem mūzikas ierakstiem, piedāvāju vienu no spilgtākajām japāņu hardcore punk apvienībām – Melt Banana.

Melt Banana "Cell Scape" (A-Zap) 9/12

Melt Banana kodolu veido dziedātāja Yasuko O un ģitārists Agata, kas vienmēr koncertos uzstājas ar baltu pretgāzes apsēju, tādā veidā acīmredzot demonstrējot savu attieksmi pret ASV kodoluzbrukumiem Japānai. Yasuko O dziedāšanas maniere atgādina vairāk psihodēlisku deklamēšanu, nemainot skaņas tonalitāti, brīžiem asociējoties ar spalgu suņa riešanu.

Interesanti, ka grupas lielākie panākumi ir bijuši ārpus dzimtās Japānas robežām, pirms vairākiem gadiem leģendārais BBC dīdžejs John Peel savās pārraidēs jūsmoja par Melt Banana, katrā raidījumā atskaņojot pa vienai mākslinieku kompozīcijai. Īpaši iespaidīgas ir grupas dzīvās uzstāšanās, ko novērtējis arī mūzikas izdevniecības Tzadik šefs John Zorn un 1999. gadā izdevis Melt Banana dzīvo ierakstu.

„Cell Scape” atšķirībā no grupas agrīnajiem darbiem tomēr ir nedaudz tīrāks un pārdomātāks, Yasuko O pat brīžiem mēģina dziedāt vārda tradicionālajā izpratnē. Agata ģitāras efekti pārliecina kā vienmēr, brīžiem eksperimentējot ar elektroniku un pat new metal raksturīgiem ģitāras tembriem. Izcils outro – gandrīz 10 minūšu ambient fons. Kopumā grupa atgādina 90. gadu sākumā aktuālos God Is My Co Pilot, kurus, starp citu, arī augstu vērtēja John Zorn, kādā no viņu ierakstiem iespēlējot pat savu slaveno saksofonu.

Izdošanas datums 01.07.2003.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu