The Finn Brothers "Everyone Is Here" (1)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Savulaik ar savām perfektajām indī/poproka dziesmām Jaunzēlandes mūzikas lepnums Crowded House priecēja ne vienu vien klausītāju visā pasaulē. Tās kodolu veidoja brāļi Finni, kuri pēc ilgāka pārtraukuma beidzot ir sanākuši kopā, lai piedāvātu jaunu plati „Everyone Is Here”.

The Finn Brothers "Everyone Is Here" (Nettwerk Records) 7/12

Domāju, ka daudzi man piekritīs, ka tik tembrāli saskanīgs duets, kāds bija Crowded House zelta laikos, nav bieža parādība rokmūzikā. Abi brāļi - Nīls un Tims, iespējams, savu ģenētisko īpašību dēļ, spēja radīt izcili skaistas, melodiskas un inteliģentas pieaugušo popmūzikas pērles („Weather With You”, „Fall At Your Feet”, „Don’t Dream It’s Over”). Diemžēl abi brāļi grupā spēja sadzīvot un sastrādāties tikai no 1989. līdz 1992. gadam.

Puiši muzicējuši kopā jau kopš bērnības, pirmā grupa, kas guva plašāku atzinību, bija Split Enz, kas radīja vairākus lieliskus skaņdarbus 80. gadu sākumā. Mainot muzicēšanas stilu, Nīla virsvadībā izveidojās Crowded House, Tims jau tajā laikā bija pievērsies solokarjerai.. 1995. gadā abi mākslinieki laida klajā kopīgu ierakstu „Finn”, kas demonstrēja mūziķu radošos eksperimentus un meklējumus. Šogad, pēc deviņu gadu pārtraukuma, The Finn Brothers laiž klajā otro kopējās sadarbības augli „Everyone Is Here”. Plates galvenais vadmotīvs ir mīlestība, draudzība, brāļu attiecības un mātes Mērijas nāve.

Plate sākas ir brīnišķīgo „Won''t Give In”, kas ir tieši tas, ko, iespējams, daudzi Crowded House fani gaidījuši jau vairāk nekā desmit gadus. Skaņdarbā skan abu brāļu konstanta divbalsība, akustiskā ģitāra, klavieres un klasisks bungu ritms. Manuprāt, labākais albuma skaņdarbs. Arī turpinājums ar „Nothing Wrong With You” ir veiksmīgs, taču jau šeit iezīmējās tendence, ko varētu dēvēt par pārlieku tradicionāu roka paņēmienu un izteiksmes veidu ekspluatēšanu. Šī, manuprāt, roka banalizēšanas un klišeju izmantošanas taktika diemžēl sabojā virkni lielisku skaņdarbu. Visādā citā ziņā ieraksts ir emocionāls, nedaudz nostalģisks, taču tas ir viens no tiem albumiem, kas orientēts uz konkrētu paaudzi uz konkrētu auditoriju, kurai Crowded House vārds nav svešs. Tomēr arī viena izcila skaņdarba dēļ šis ieraksts ir patīkama atkalredzēšanās.

Izdošanas datums 24.08.2004.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu