Mēneša albums: Dr.John «Locked Down» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Blūzroks atkal ir modē. Par to pēdējos mēnešus varam pārliecināties, ielūkojoties ASV un Apvienotās Karalistes (ne tikai, protams) albumu top40, kur arvien biežāk augstas vietas iekaro blūza mūzikas tradīcijā muzicējoši mākslinieki («Alabama Shakes», «The Black Keys» u.c.). Protams, viens no spilgtākajiem pēdējo desmit gadu blūzroka mūziķiem ir Džeks Vaits (Jack White), kurš šobrīd ar savu jauno soloalbumu ir numur 1 abpus okeānam un būtu loģisks Mēneša albuma kandidāts. Tomēr nevēlos atkārtoties un aprīļa albuma godā celšu kādu citu žanra meistardarbu - Ņūorleānas leģendas Dr. John «Locked Down».

Dr. John «Locked Down»

(«Nonesuch Records»)

10/12

Aprīlis bijis bagāts ar kvalitatīvu mūziku. Dažādos mūzikas žanros izdoti spilgti darbi: popmūzikas un džeza dīva Nora Džounsa (Norah Jones) atgriezusies ar lielisku plati «Little Broken Hearts», ko producējis Braiens Bērtons (Brian Burton), kas plašāk pazīstams kā «Danger Mouse» (producējis «The Black Keys», «Gnarls Barkley» u.c.), melanholiskais Rufuss Veinraits (Rufus Wainwright) izdevis vienu no saviem labākajiem ierakstiem, atgriezies arī Džeisona Pīrsa (Jason Pierce) vadītās muzikālais kolektīvs «Spiritualized». Elektroniskās mūzikas ainavu papildinājis jauns Darena Kaninghema (Darren Cunningham) aka «Actress» albums «R.I.P.», hiphopa mūzikā ar troksni izšāvis «Death Grips», eksperimentālajā mūzikā autotjūna estētiku jaunā līmenī pacēlis projekts «Poliça» ar «Give You the Ghost», lielisku disko piedāvā izdevniecības «Italians Do It Better» grupas «Chromatics» darbs u.c.

Pāri visam kvalitātes un atpazīstamības ziņā visticamāk stāv Džeks Vaits, tomēr cienīgi konkurenti nenogurdināmajam modernā blūzroka ģitāristam, vokālistam un mūzikas izdevējam ir arī divu vīru tandēms - Dens Auerbahs (Dan Auerbach) un Dr. John (īstajā vārdā Malcolm John «Mac» Rebennack, Jr.).

Dr. John «Locked Down»
Dr. John «Locked Down» Foto: Publicitātes foto

Dens Auerbahs, viens no patlaban populārās amerikāņu blūzroka apvienības «The Black Keys» dalībniekiem, producējis 71 gadu vecās blūza leģendas Dr. John jauno studijas albumu «Locked Down», nogādājot kopdarbu pirmajā nedēļā ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» topa 33.vietā.

Ieraksts izklausās vienlaikus svaigs un sens - tajā nav ne smakas no naftalīna.

Albums kopā ar jauniem mūziķiem, kurus atlasījis Auerbahs, ierakstīts paša blūzmeņa Nešvilas «Easy Eye Sound» studijā.

Rekomendēju!

Atgādināšu, ka mūziķis Dr. John savu karjeru sāka 1959.gadā un ir slavens ar to, ka, radot skaņdarbus, apvieno dažādus mūzikas žanrus, tostarp džezu, R&B un psihedēlisko roku. Tiek uzskatīts, ka no viņa mūzikas ietekmējies gan Ēriks Kleptons, gan Miks Džegers. 2011.gadā Dr. John uzņemts Rokenrola slavas zālē.

Izdošanas datums - 02.04.2012.


Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu