Yesterdays New Quintet “Stevie” (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kvalitatīva fona mūzika darbā pie datora, automašīnā vai kādā pilsētas kafejnīcā ir kļuvusi mūsdienās par tik pat nozīmīgu apkārtējās vides “dizaina” elementu, kā, piemēram, ziedi vai kafijas automāts. Protams, var paļauties uz veikalos plaši piedāvātajām “lounge” izlasēm, kurās pārsvarā atkārtojas vieni un tie paši izpildītāji, es dodu priekšroku vienas noskaņas, sajūtas burvībai, proti, viena mākslinieka pilnas plates ierakstam.

Yesterdays New Quintet “Stevie” (Stones Throw) 8/12

Yesterdays New Quintet patiesībā ir viens cilvēks, hiphopa producents un dīdžejs Madlib, kas jau šogad paspējis izdod dažus savus ierakstus, kā arī piedalījies dažu citu mākslinieku producēšanā (De la soul „The Grind Date”). Plates nosaukums “Stevie” atklāj klausītājam albuma saturisko pusi – šeit dzirdami slavenā soula ģēnija Stīvija Vondera skaņdarbi. Madlib ir izmantojis Vondera pārsvarā 70. gadu posma daiļradi, pievienojis hiphopa un elektroniskās mūzikas dekorācijas, rhodes piano un radījis instrumentālu veltījumu leģendārajam Stīvijam.

Ieraksts jau tapis pirms vairākiem gadiem, proti, 2002. gadā tas nokļūst “apritē” kā promo kopija, tas klejo no rokas rokā un gūst labas atsauksmes mūzikas mediju un ierakstu izdevniecību vidē. Pievienojis vienu jaunu skaņdarbu, Madlib nolemj šo ierakstu remasterēt un pārizdot no jauna. Rezultāts ir teicams, galvenokārt jau mūzikas saturiskās puses dēļ.

Atzīšos, ka esmu liels Stīvija Vondera mūzikas fans, īpaši, protams, 70. gadu epohālajiem albumiem “Innervisions”, “Talking Book”, “Songs In The Key Of Life” u.c. Varbūt tādēļ šis Madlib ieraksts ir patīkama atkalredzēšanās ar Vondera dziesmām. Pilnai laimei tikai pietrūkst paša Vondera balss ...Domāju, ka arī tiem klausītājiem, kuriem Vondera daiļrade nav tuva, šis lounge un hiphopa sakausējums varētu iet pie sirds.

Izdošanas datums 17.05.2004.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu