Neko Case «Blacklisted»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Termins alternative country radies salīdzinoši nesen, tas raksturo virkni jaunās paaudzes mūziķu, kuru viedoklis par šo mūziku ir stipri atšķirīgs no populārajos masu medijos kultivētā Gārta Brūksa (Garth Brooks) un Tima Makgrova (Tim McGraw) veida kantri.

Neko Case «Blacklisted»

(Bloodshot)

10/12

Šā virzienā straujā izplatība un attīstība 90. gados liecina tikai par to, ka klausītājs ir noguris no muzikāli vienveidīgās, garlaicīgās populārās kantri mūzikas. Pēdējos gados par slaveniem šā alt. country virziena vārdiem ir kļuvuši Raiens Adamss (Ryan Adams), «Lambchop», «Handsome Family», «Calexico», Džims Vaits (Jim White) u.c.

Dziesminiece Niko Keisa (Neko Case) dzimusi 1970. gadā ASV, pirmais solo ieraksts «Virginia» izdots 1997. gadā. Pats tikai nesen iepazinos ar Keisas mūziku, kaut gan klausoties viņas spēcīgo, sirēnai līdzīgo balsi, mani nepameta sajūta, ka esmu to agrāk kaut kur jau dzirdējis. Kā izrādījās, dziedātāja ir piedalījusies 2001. gada grupas «New Pornographers» ierakstā, no kura par vienu no maniem iecienītākajiem skaņdarbiem pēdējo mēnešu laikā ir kļuvis mākslinieces izpildītais «A Lettter From An Occupant».

«Blacklisted» ir dziedātājas trešais studijas ieraksts un, kā uzskata daudzi mūzikas lietpratēji, – viņas labākais veikums. Tik tiešām disks atstāj paliekošu iespaidu un daudziem kantri mūzikas nīdējiem, liktu, iespējams, pārvērtēt savus uzskatus.

«Blacklisted»
«Blacklisted» Foto: Publicitātes foto

Albums ierakstīts Tuskonā, Arizonas štatā ar daudzu viesmūziķu piedalīšanos: leģendārais Howe Gelb (Giant Sand), mūziķi no Calexico un The Sadies. Liels nopelns skanējuma veidošanā ir abiem ieraksta producentiem Darryl Neudorf un Craig Schumacher, kas, izmantojot dabisku tukšas lielas telpas reverbrāciju, ir spējuši piemēroties Niko Keisas nedaudz vecmodīgajam balss tembram.

Jāatzīmē, ka pats Niks Keivs (Nick Cave) ir aicinājis Keisu uz kopējiem koncertiem.

Viena no, manuprāt, interesantākajām un spēcīgākajām sieviešu balsīm mūsdienu mūzikā.

Izdošanas datums 20.08.2002.


KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu