Matthew Shipp «Equilibrium»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Metjū Šips (Matthew Shipp) CD apskatos šogad viesojas jau otro reizi, pirmais džeza pianista albums sadarbībā ar andergraunda hiphopa māksliniekiem «Antipop Consortium» jau tika apskatīts iepriekš, šoreiz - Metjū Šipa jaunākais solo ieraksts.

Matthew Shipp «Equilibrium»

(Thirsty Ear)

11/12

Sastāvs: Matthew Shipp – piano, Khan Jamal – vibrofons, William Parker – bass, Gerald Cleaver – bungas, FLAM – programmēšana.

Albumā iekļautas deviņas kompozīcijas, no kurām viena - «Portal» vairāk izklausās kā intro. Ļoti akcentēti izklausās 57 gadus vecā vibrofonista Hama Džamāla izteiksmīgā instrumenta spēle, protams, arī paša pianista Metjū Šipa tēmas.

Metjū Šips dzimis 1960. gadā ASV un džeza mūzikai nodevies jau no 12 gadu vecuma. 1984. gadā viņš pārcēlās uz dzīvi Ņujorkā, kur arī iepazīstas ar leģendāro frīdžeza saksofonistu David S. Ware, kas viņu uzaicina savā sastāvā. Vēlāk Šips jau sāk strādāt pats pie saviem projektiem kopā ar basģitāristu Viljamu Parkeru (William Parker) u.c. pazīstamiem džeza mūziķiem.

«Equilibrium» ir viens no laikmetīgākajiem un svaigākajiem džeza mūzikas ierakstiem, ko man nācies pēdējā laikā dzirdēt. FLAM elektroniskie bīti kopā ar džeza improvizācijas meistaru paraugdemonstrējumiem, manuprāt, izklausās pārliecinoši. Albuma mūzika ir viegli klausāma un uztverama, tā neprasa īpaši sagatavotu mūzikas klausītāju – tas, manuprāt, šo mūziķu gadījumā, runā tikai viņiem par labu.

Izdošanas datums 21.01.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu