El Perro Del Mar "From The Valley To The Stars" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Alisones Goldfrapas sapņainās noskaņas šajā CD apskatā papildināsim ar vēl vienu ēterisku, kristāldzidru skaņu plati.

El Perro Del Mar "From The Valley To The Stars" (Licking Fingers) 9/12

2006. gada TVNET gada top10 iemītniece Sāra Osbringa (Sarah Assbring) ar El Perro Del Mar - How Did We Forget šomēnes atgriežas ar jaunu albumu "From The Valley To The Stars" (albums Zviedrijā izdots šonedēļ, ASV tas iznāks aprīlī).

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=879720&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}El Perro Del Mar - How Did We Forget

Tiem lasītājiem, kas pirmo reizi kaut ko dzird par šo dziedošo Gēteborgas dīvu, sniegšu visai virspusēju, bet vienlaikus precīzi ilustrējošu salīdzinājumu. Ja jums kādreiz ļoti patika Deivida Linča spocīgā seriāla "Twin Peaks" skaņu celiņš, tad El Perro Del Mar "From The Valley To The Stars" neliks vilties.

Pārsteidzoši, bet Zviedrija pēdējos gados kļuvusi par tādu kā tvīpopa (bērnišķīgi, infantili skanoša indie) lielvalsti, uz Ameriku (ne tikai, protams) eksportējot jaunus un jaunus māksliniekus. Pēc 2006. gada lieliskās plates "El Perro del Mar" ar Sāru iepazīstināt otrreiz vairs nav nepieciešams.

Ja iepriekšējā plate tika sakompilēta no dažādos laika posmos tapušiem skaņdarbiem, tad jaunais albums konceptuāli ir daudz viendabīgāks, viengabalaināks. No vienas puses plate rada vienotu noskaņu, no otras puses tā brīžiem var sākt garlaikot. Atzīstu, man kā izlutinātam melomānam gribas hitus, hitus un vēlreiz hitus (citiem vārdiem - skaņdarbus ar "āķi"). Šajā platē tāds, manuprāt, ir tikai viens - pirmais plates singls "How Did We Forget" (audio). Vienkārši debešķīgs! Šajā vieglajā "doo wop" kompozīcijā un visā albumā kopumā Sāra Osbringa sadarbojas ar dzimtās pilsētas simfonisko orķestri un kori, radot masīvus Fila Spektora "skaņu sienai" raksturīgus aranžējumus. Tiesa, stīgas tomēr darbojas otrajā plānā, nenomācot un sniedzot Sāras trauslajai, īpatnējajai balsij pilnīgu brīvību.

Preses relīzē Sāra raksta: "Es vēlējos radīt kaut ko pavisam nemodernu, proti, albumu tā klasiskajā izpratnē." Tas, manuprāt, māksliniecei izdevies. Plate ir kā ceļojums laikā - 50. gadu "doo wop", 60. gadu "lounge" (B. Baharahs), 70. gadu souls, 80. gadu popmelodijas (prātā atkal nāk Sindija Laupere), 90. gadu indīfolks un, protams, tam visam pāri 00'' gadu plīvurs.

Izdošanas datums - 27.02.2008.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu