Tali "Lyric On My Lip" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2003. gada nogalē veiktajā BBC mūzikas ekspertu aptaujā par jaunajiem muzikālajiem atklājumiem kopā ar Franz Ferdinand, Keane un The Scissor Sisters 9. vietā atrodama arī jaunā drum'n'bass māksliniece Tali.

Tali "Lyric On My Lip" (Full Cycle) 8/12

Tali, īstajā vārdā Natalija Skota (Natalia Scott) Bristolē ieradusies no Jaunzēlandes, iesaistījusies vietējā drum''n''bass kustībā un sadarbībā ar Roni Size Reprazent komandu un viņa ierakstu izdevniecību "Full Cycle" laidusi klajā savu pirmo studijas plati "Lyric On My Lip".

Ja atmiņa neviļ, pēdējais lielais šā žanra komerciālais panākums saistās ar muzikāli līdzīgu projektu Kosheen, grupas mūzika balansēja starp vieglu drum''n''bass un deju mūziku. Nezinu, vai Tali platē atradīsies tāds deju zāļu grāvējs kā „Catch”, taču par potenciālajiem hitiem gribētu nosaukt jau esošo singlu „Lyric On My Lip” un drum''n''bass pop balādi „Airport Lounge”, kas, manuprāt, ir viens no albuma skaistākajiem skaņdarbiem. Tas sākas ar džezīgu ģitāras ievadu, kas nedaudz atgādina kādu Portishead skaņdarba sākumu (ne velti mēs atrodamies Bristolē). Dinamisks un dejojams ir arī Tali otrais oficiālais singls „High Hopes”, kurā tāpat kā visā platē savu palīdzīgo producenta roku pielicis pats Roni Size un citi viņa mūzikas izdevniecības autori - Krust, Die un Clipz.

Kopumā Tali pie klasiska drum''n''bass konsekventi nepieturas, ierakstā jūtamas vairākas atkāpes no žanra, būtiska iezīme ir spēcīgais melodisms, kas caurvij visu plati, – „Take a Look” jau ir kaut kas no Mis-Teeq repertuāra, „Grey Days” varbūt pat Ms. Dynamite un „Don’t Blame Me” izmanto kaut ko no hip hop mūzikas estētikas.

Vērtējums: nekas īpašs, bet kopumā pietiekoši labi – 8/12.

Izdošanas datums 17.02.2004.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu