Architecture In Helsinki "In Case We Die" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijas, Melburnas pilsētas oktets "Architecture In Helsinki" laiž klajā otro studijas albumu "In Case We Die".

Architecture In Helsinki "In Case We Die" (Bar None Records) 9/12

Pirms gada TVNET mūzikas topā "Architecture In Helsinki" debijas ieraksts ierindojās augstajā 31. vietā, šķiet, šogad austrāļu vietu ieņems kādi jauni debitanti, taču, lai gan albums nenes lielas muzikālas atklāsmes, ansamblis ir radījis solīdu plati.

Ieraksta process esot bijis pietiekoši haotisks un spontāns. Tiklīdz radusies interesanta jauna ideja par kāda netradicionāla instrumenta izmantošanu, uz ierakstu aicināti atiecīgā instrumenta meistari, kas par picas šķēli un labu kompāniju iespēlēja paredzēto partiju.

Plate sākas ar zvanu skaņām un kādas jumpravas dziedājumu skaņdarbā "Neverevereverdid", pēc patosa pilnā ievada ieskanas grupai tradicionālās tubas skaņas un klavieres arpedžijas. Fonā pārējie dalībnieki kaut ko grabina, laista un rada dažādas citas trokšņu skaņas. Tiesa, grupas spēlētprasme nav diez cik augusi, vēl joprojām "Architecture In Helsinki" var dēvēt par amatieru apvienību (kas ļoti simpātiski).

Turpinājumā izteiksmīgs un melodisks hits "It’s 5!", kurā Kameronas Bērdas (Cameron Bird) un Kelijas Sazerlendas (Kellie Sutherland) dziedātais unisons sasaucas ar dueta Mates of State vitālo valodu. Seko neliela atkāpe ar "Tiny Paintings" un otrs, manuprāt, albuma spilgtākais treks "Wishbone", kas man atgādināja kaut ko no Go sailor vai Action Biker ierakstiem.

Sastāvs:

Kamerona Bērda (Cameron Bird) - vokāls, ģitāra, taustiņi, bass, perkusijas, Džeimss Sesils (James Cecil) - bungas, perkusijas, ģitāra, bass, taustiņi, otrā balss, Gass Frenklins (Gus Franklin) - trombons, bungas, perkusijas, ģitāra, bass, taustiņi, otrā balss, Izabella Noulza (Isobel Knowles) - trompete, taustiņi, perkusijas, otrā balss, Džeimijs Mildrens (Jamie Mildren) - ģitāra, bass, taustiņi, perkusijas, flauta, Sems Perijs (Sam Perry) - bass, ģitāra, taustiņi, perkusijas, Tara Šekels (Tara Shackell) - tuba, trombons, taustiņi, perkusijas, otrā balss, Kelija Sazerlenda (Kellie Sutherland) - vokāls, taustiņi, klarnete, perkusijas.

Izdošanas datums 12.04.2005.

TVNET CD apskats:

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu