Ian Brown "Solarized" (14)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Neskaitāmajās mūzikas aptaujās un speciālistu topos par visu laiku labākajiem rokmūzikas ierakstiem gandrīz vienmēr pašā virsotnē var atrast Mančestras varoņu The Stone Roses debijas plati.

Ian Brown "Solarized" (Fiction) 8/12

Viens no četrotnes, kas atbildīgs par šo sasniegumu, ir harismātiskais pērtiķveidīgais mazais vīriņš Ian Brown.

Kopš The Stone Roses izjukšanas 90. gadu vidū Brauns esot atmetis mūzikas dzīvei ar roku, teikdams, ka netīrāka biznesa par šo neesot, viņa kolēģi katrs atrada savu nišu – Meni kļuva par Primal Scream basģitāristu, Džons Skvairs par pilntiesīgu industrijas haizivi un degradējušos virtuozu, savukārt bundzinieks Reni nozuda dzimtajā pilsēta, izveidodams pats savu grupu. 1997. gadā Brauns, draugu pierunāts, kopā ar agrīno cīņu biedru Azizu Ibrahimu laida klajā pirmo soloierakstu „Unfinished Monkey Business”, kas, manuprāt, ir šarmantākais un labākais mākslinieka solo.

Saņēmis vajadzīgo stimulu darbam, Brauns turpināja radīt jaunus ierakstus, laižot klajā vēl divus albumus, pa vidu piedalījies arī projekta U.N.K.L.E. superzvaigžņu kompilācijā ar „Be There”.

„Solarized” ir dziedātāja ceturtais studijas veikums un, manuprāt, tas veiksmīgi turpina iepriekšējo ierakstu labās tradīcijas. Plates centrālais notikums ir sadarbība ar vēl kādas Mančestras grupas 90. gadu leģendu Noelu Galaheru (Oasis). Mākslinieku kopējais skaņdarbs „Keep What Ya Got” ir arī Brauna pirmais oficiālais albuma singls. Dziesmas videoversijā abi vīri pastaigājas pa tukšajām industriālās Mančestras ielām, lai vēlāk nejauši satiktos uz kāda ielas stūra. Protams, nedaudz uzjautrinošs ir abu veco meistaru pašpuiciskais tēls, taču, domājams, šī pašpārliecinātā poza nav gluži bez jebkāda pamata.

Albums sākas ar gluži vai „stonisku” „Longsight M13” ar āķīgu melodiju un reversētiem bungu bītiem. Arī otrais skaņdarbs “Time Is My Everything”, kas sākas ar trompetes tēmu un pāraug kustīgā ritmā, ir ļoti veiksmīgs. Diemžēl dažas kompozīcijas izklausās sasteigtas un līdz galam nepārdomātas, taču kopējo albuma noskaņu tās būtiski neizjauc. Būtu interesanti, ja Noels Galahers sadarbotos ar Braunu arī turpmāk un varbūt pat saņemtos ierakstīt veselu skaņuplati.

Izdošanas datums 20.09.2004.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu