Mēneša albums: Beach House «Bloom» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Maijā uzplaukušas ne tikai koku lapas un... rododendri, piemēram, bet burtiskā un pārnestā nozīmē radoši uzplaucis, atvēries visā savā muzikālajā krāšņumā arī Baltimoras drīmpopa duets «Beach House», kura jaunais albums «Bloom» (tulkojumā no angļ.val. - uzplaukums, ziedēšana) savaldzinājis gan klausītāju, gan mūzikas kritiķu prātus visā pasaulē.

Beach House «Bloom»

(Sub Pop)

12/12

Diemžēl jaunais albums globālajā tīmeklī «noplūdis» jau krietni agrāk par noteikto oficiālo izdošanas datumu, tomēr pirmajā nedēļā «Bloom» tik un tā sasniedza vērā ņemamus panākumus gan Apvienotās Karalistes, gan ASV pieprasītāko mūzikas albumu topā (augstā 7.vieta un 41 000 pārdotu eksemplāru).

Pēc 2010.gadā izdotā trešā dueta studijas ieraksta «Teen Dream» (skat. resursus) biju pārliecināts, ka franču izcelsmes dziedātāja Viktorija Legrāna (Victoria Legrand) un ģitārists Aleks Skalijs (Alex Scally) ir radījuši savu labāko darbu un visticamāk sasnieguši savu augstāko radošo virsotni. Grupa bija atradusi perfektu balansu starp sapņainām muzikālām ainavām («Cocteau Twins», «My Bloody Valentine») un spēcīgām melodijām, kas kopā ar Legrānas viegli piesmakušo, dobjo altu precīzi «saslēdzās» tādās kompozīcijās kā «Norway» vai «Zebra».

Neticami, bet Legrāna un Skalijs

ar jauno plati spējuši ne tikai noturēt «Teen Dream» augsto kvalitātes latiņu, bet pat spēruši vēl vienu soli augstāk,

dāvājot mums vienu no gada, varbūt pat gadu desmita skaistākajiem muzikālajiem ceļojumiem.

Beach House «Bloom»
Beach House «Bloom» Foto: Publicitātes foto

«Man nepatīk, ka grupas bieži maina savu stilu,» kādā intervijā izteicies Skalijs. Tik tiešām «Beach House» nav meklējuši jaunus izteiksmes līdzekļus, bet gan pieslīpējuši, uzlabojuši «Teen Dream» platē jau pārbaudītu skanējumu. Spilgtākie piemēri: «Wild», «Lazuli» un «The Hours».

Albumu līdzproducējis Kriss Kodijs (Chris Coady).

Labākās dziesmas: visas.

Ja jums tīk Mariana Feitfula, «Cocteau Twins», «My Bloody Valentine», tad šajā albumā atradīsiet pa drusciņai no katra.

Atgādinām, ka grupa 2011.gadā viesojās «Positivus» festivālā (skat. galeriju).

Izdošanas datums - 15.005.2012.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu