Chris Brown "Chris Brown" (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16 gadus vecais R&B atklājums Kriss Brauns (Chris Brown) jau tiek dēvēts par Amerikas R&B lielāko nākotnes zvaigzni...

Chris Brown "Chris Brown" (Jive) 7/12

Šis melnādainais pusaudzis no Virdžīnijas pagājušā gada beigās laida klajā savu debijas plati un ar vairākiem singliem ilgi uzturējās "Billboard" singlu topa augšgalā. Gan "Run It", gan "Yo (Excuse Me Miss)" video demonstrē jaunieša fenomenālo spēju kustēties un dejot tā, kā tas nerādās sapņos pat Džastinam Timberleikam (Justin Timberlake) vai Ašeram (Usher).

Minētais superhits "Run It" (producents Scott Storch) tik tiešām pirmajā brīdī rada asociāciju ar Usher, taču aktuālais "Yo (Excuse Me Miss)" iezīmē nedaudz atšķirīgu muzikālo virzību, kaut, protams, nekur tālu no Ašera izkoptā R&B Brauns nav ticis.

Prātā nāk vēl kāds 2005. gada R&B atklājums - Mario ar megagrāvēju "Let Me Love You", iespējams, tieši šie divi jaunekļi pēc gada vai diviem saņems savus "Grammy" un dominēs visos iespējamos topos, tiesa, Krisa Brauna debija UKtop 40 sarakstā šonedēļ uzkāpusi tikai līdz 29. vietai. Britiem kaut kas laikam nav īsti paticis...

Atgriežoties pie Brauna, jāsaka, ka dziedātāja pirmajā albumā ir atrodami vairāki potenciāli grāvēji, blakus minētajiem "Run It" un "Yo (Excuse Me Miss)" jāmin pusaudziski naivais un nevainīgais "Young Love", kurā izmantots klasisks 70. gadu Blue Magic sempls "Slide Show". Interesanti, ka Brauna dikcija nav ideāla, daudz kur jūtams lieks s un kopumā rodas iespaids, ka mākslinieks vienkārši šļupst, taču šāds runas defekts, šķiet, nav šķērslis, lai kļūtu par superzvaigzni (jāmin kaut vai Kriss Martins). "Gimme That" ir "Run It" garā ieturēts deju zāļu grāvējs, taču sekojošie lēnie un pārsvarā balādiskie skaņdarbi padara jau tā sīrupaino pusaudžu mūzikas ievārījumu vēl saldenāku un salkanāku.

Krisam Braunam tik tiešām piemīt kaut kas no Maikla Džeksona balss, Ašera kustībām, taču šobrīd Brauns ir perfekts pusaudžu mērķauditorijas produkts. Laiks rādīs, kur nokļūs Brauns - popmūzikas elitē vai "viena hita" autoru plejādē kopā ar sen aizmirstiem Sherrick, Rockwell, Haddaway u.c.

Izdošanas datums 29.11.2005.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu