Euros Childs "Chops" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Velsas dīvaiņu "Gorkys Zygotic Mynci" dziedātājs Juross Čailds (Euros Childs) laiž klajā pirmo soloplati.

Euros Childs "Chops"

(Wichita)

10/12

Velsas mūzika parasti asociējas ar veco siržulauzēju Tomu Džounsu, rokeriem "Stereophonics", "Catatonia", "The Manic Street Preachers" vai eksperimentētājiem "Super Furry Animals", taču 90. gados virkni lielisku ierakstu izdeva kāds savdabīgs kolektīvs ar nosaukumu Gorkys Zygotic Mynci.

Mana pirmā iepazīšanās ar "Gorkys" notika, šķiet, 1997. gadā, kad pie klausītājiem nonāca viens no grupas spēcīgākajiem albumiem "Barafundle" ... vēl tagad kaut kur plauktā noputējusi stāv šī audio kasete. Taču ar 1999. gada "Spanish Dance Troupe" velsieši nokļuva MTV un citu lielo mūzikas kanālu redzeslokā, īpaši jau pateicoties skaistajam video "Spanish Dance Troupe". Blakus šim liriskajam skaņdarbam platē bija atrodams arī satriecošais "Poodle Rockin''". Vēlāk seko vēl divi ieraksti, bet tie diemžēl nespēj nostiprināt grupas pozīcijas.

Euros Childs "Chops"
Euros Childs "Chops" Foto: Publicitātes foto

Pirmais singls "Donkey Island" īsti neraksturo plates kopējo skanējumu, tas ieturēts savdabīgā krautroka ritmā ar sintezatoru oktāvu basa motīvu pamatā. Sekojošais "Dawnsio Dros Y Mor" jau ir kaut kas no tradicionālajiem "Gorkys", kā arī lielākā daļa plates. Albuma virsotne ir "Poodle Rockin''" garā ieturētais piano folkroks "Hi Mewn Socasau" ar Beach Boys daudzbalsību piedziedājumā.

Nav šaubu, ka "Gorkys Zygotic Mynci" savdabīgais folkroks ietekmējis daudzus mūsdienu jaunos "folk" kustības māksliniekus. Patīkama atkalredzēšanās!

Izdošanas datums 13.02.2006.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu