Fujiya & Miyagi "Light Bulbs" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aristokrātiskās deju popmūzikas rindas blakus "Hot Chip" un "The Chap" šogad ar jaunu plati papildina Braitonas kolektīvs "Fujiya & Miyagi".

Fujiya & Miyagi "Light Bulbs" (Full Time Hobby) 10/12

Beidzot mūzikas industrija uz rudens pusi sāk atmosties, viens pēc otra nāk klajā fantastiski skaņu ieraksti - Calexico, Friendly Fires, drīzumā Lambchop, The Sea And Cake un daudzi citi. Arī Braitonas krautpopa apvienība "Fujiya & Miyagi", kuras nosaukums aizgūts no diviem avotiem: "Miyagi" ņemts no kinofilmas "Karate Kid", bet "Fujiya" ir atskaņotāju ražotājfirmas zīmols, seko 2006. gada izcilajam un piedāvā jaunu čukstošā elektropopa plati "Light Bulbs".

Fujiya & Miyagi

Dziedātājs Deivids Bests (David Best) turpina viegli, čukstoši rečitēt vācu krautroka milžu Neu! ritmu pavadībā. Ievadošais pirmais singls "Knickerbocker" ir mantrisks, pulsējošs, monotons skaņdarbs, kurā Bests deklamē dažādus nesaistītus vārdus, sākot no Hansa Kristiana Andersena, beidzot ar skotu bērnu aktrisi Linu Zavaroni (Lena Zavaroni 1963-1999): "Vanilla, strawberry, knickerbocker glory/I saw the ghost of Lena Zavaroni". Tam visam pāri "Moog" taustiņu un elektriskās ģitāras akordu siena. Šis skaņdarbs man atsauca atmiņā kādu nedaudz piemirstu britu postroka grupu Appliance ... būs kaut kad jāsameklē viņu 1999. gada "Manual".

Protams, krautroka muzikālās idejas vienmēr bijušas aktuālas, 80. gados tās turpināja dzīvot postpanka mūzikā, 90. gados tās attīstīja Stereolab, Tortoise, šajā gadu desmitā Baikonour u.c., tomēr nedz krautroks, nedz "Fujiya & Miyagi" nav kļuvuši par globālu popmūzikas parādību, varbūt šāda mūzika lielām tautas masām tomēr ir par sarežģītu, par dīvainu?

Izdošanas datums - 01.09.2008.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu