Prince «3121» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no populārās mūzikas spilgtākajiem simboliem Prinss (Prince) šonedēļ laiž klajā jaunu albumu «3121».

Prince «3121»

(Universal)

9/12

Nu jau gandrīz 30 gadus neliela auguma mākslinieks, kurš pazīstams arī kā Simbols, Viktors, Mākslinieks - agrāk pazīstams kā Prinss un vienkārši Prinss, nenogurdināmi koncertē un raksta dziesmas. Pēc 2004. gada «atgriešanās» plates un finansiāli veiksmīgajiem koncertiem visā pasaulē (Prinss ar 50 miljoniem bija 2004. gada pelnošākais mākslinieks) dziedātājs sarūpējis jaunu skaņu ierakstu.

Atšķirībā no 2001. gada reliģiska satura darba «Rainbow Children» un četrdaļīgā 2004. gada instrumentālā fusion veikuma jaunais «3121» zināmā mērā turpina «Musicology» idejas. Tiesa, šoreiz dzīvais fanka skanējums aizstāts ar neskaitāmām atsaucēm uz mākslinieka 80. gadu elektrofanka daiļradi.

Arī šis ieraksts iznāk lielās izdevniecības paspārnē - šoreiz «Universal». Prinss esot apmierināts ar līguma nosacījumiem un nekādas pretenzijas lielajiem bosiem neesot izvirzījis.

Plate iesākas ar titulskaņdarbu «3121», kas pulsē smagnējā roka ritmā, eksperimentējot ar vokālu un vienas nots basa gājienu. Tā vien šķiet, ka Prinss savos 47 gados aicina klausītāju kādā krāšņā izklaides un izpriecu namā ar nosaukumu «3121»: «U can come if U want 2 / But U can never leave.» Arī sekojošais «Lolita», spriežot pēc nosaukuma, skar libido tēmu, papildinot to ar klasisku Prinsa sintezatora akordu motīvu un funky ģitāru.

Foto: Publicitātes foto

Jau decembrī dzirdētais liriskais «Te Amo Corazon», kura video darinājusi slavenā aktrise Selma Hajeka, izskan vieglā rumbas ritmā ar skaistu ģitāras solo un droši iederētos jebkurā Prinsa «best of» izlasē. Aktuālais singls «Black Sweet», manuprāt, ir salīdzinoši neveiksmīgākā izvēle - jūtams, ka Prinss mēģina skrieties ar pēdējo gadu superproducentu un dziedātāju Farelu Viljamsu. Seko viens no R&B numuriem, kas iedziedāts duetā ar Prinsa jauno protežē - Tamar. Arī šeit jāsaka, ka vokālie efekti un tradicionālais R&B ritms īsti nenostrādā. Vēlreiz Prinss ar Tamāru sadziedas skaņdarbā «Beautiful, Loved and Blessed», kas ir jauks un elegants Prinsa standarts.

Pie plates dinamiskākajiem hitiem jāmin elektrofanka kompozīcija «Love» un retrospektīvais «Fury», kas izskan gluži kā klasiskie «Little Red Corvette» vai «1999». Noslēdzošais «Get On The Boat» jau ir ieturēts Džeimsa Brauna un Sly Stone fanka tradīcijā ar saksofonista Meisio Pārkera (Maceo Parker) solo un droši varētu tikt iekļauts arī «Musicology» diskā.

Kopumā šo albumu varētu dēvēt par tādu kā Prinsa retrospektīvu, kurā atrodamas norādes uz dažādiem Prinsa agrīnajiem ierakstiem - teicams balanss starp komerciju un mākslu.

Izdošanas datums 20.03.2006.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu