Friendly Fires "Friendly Fires"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

Hertfordšīras trio "Friendly Fires" esot sācis muzicēt tādēļ, ka nav spējis paciest to bezgaumību (ar "The Pigeon Detectives" priekšgalā), kas pašlaik valda britu mūzikā.

Friendly Fires "Friendly Fires"

(Xl)

10/12

Vai "Friendly Fires" ieviesīs kādas jaunas vēsmas pasaules mūzikā, laiks rādīs. Lai arī diskopanks roku rokā ar "jauno reivu" ir izveidojies par spēcīgu mūzikas virzienu, topos šā vai tā dominē viegls poproks ar "Coldplay", "Keane" un "The Script" priekšgalā. Tādēļ ir pamatotas bažas, ka ar šo jauno britu diskopanka kolektīvu "Friendly Fires" var notikt tas pats, kas pirms dažiem gadiem ar tik perspektīvo "The Sunshine Underground", proti - gandrīz nekas (vai kāds vēl atceras viņu lielisko "Put You In Your Place"?).

"Friendly Fires" gan nav tik pancīgi un spuraini kā "The Sunshine Underground", taču tos abus vieno viena mīlestība (katrā ziņā ierakstos tas ļoti jūtams), proti, Ņujorkas diskopanka pionieri The Rapture. Arī "Friendly Fires" plaši izmanto dejiskus ritmus ar kovbeļu dekorācijām, tiesa, no sevis (vai no "Klaxons" un "M83"?) pieliekot masīvus sintezatoru vālus un falsetu fona vokālus. Puišu aktuālais singls "Jump In The Pool" (skat. video) būtībā ir tas pats Klaxons "Golden Skans". Minētajam "Jump In The Pool" singla skanējumu palīdzējis iedot pieredzējušais producents Pols Epsvorts (Paul Epworth), pārējās dziesmas producējuši paši "Friendly Fires".

Friendly Fires

Īss ieskats vēsturē - grupa šādā veidolā (Ed Macfarlane, Jack Savidge, Edd Gibson) izveidojusies 2006. gadā Hertfordšīrā, taču puiši jau muzicē kopā no 14 gadu vecuma. Grupas nosaukums aizgūts no britu postpanka grupas "Section 25" debijas albuma pirmās dziesmas. Pie savām muzikālajām ietekmēm mūziķi min vācu tehno izdevniecības "Kompakt" ierakstus un fankmūzikas hameleonu Prinsu (Prince). Prinsa ietekmes skaidri jūtamas plates otrajā skaņdarbā "In The Hospital".

Manuprāt, viena no gada debijām!

Izdošanas datums - 01.09.2008.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu