MSTRKRFT "The Looks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šomēnes jaunās elektroniskās mūzikas invāzijai pievienojas vēl viens deju mūzikas ieraksts.

MSTRKRFT "The Looks" (Last Gang Records) 8/12

Protams, mūzikas kritiķu dabā ir kategorizēt, likt pa plauktiņiem, meklēt kopsakarības u. tml. No vienas puses tas atvieglo klausītājam/patērētājam sarežģīto viena vai otra mūzikas ieraksta izvēlēšanos, aiztaupa laiku, pavadot laiku nebeidzamos "savas skaņas" meklējumos, savukārt no otras puses šāda kategorizēšana nodara ļaunumu pašiem māksliniekiem. Bieži ir gadījumi, kad kāds izpildītājs pagadās nepareizā vietā un laikā, kā rezultātā aiz pārpratuma kļūst par kādas aktuālas un "karstas" mūzikas kustības sastāvdaļu. Tā, piemēram, grandžmūzikas popularitātes sākumā, šim žanram kļūdaini tika pieskaitīti Smashing Pumpkins, vai, piemēram, britpopa uzplaukumā - britpopa plauktiņā uz brīdi nokļuva pat Radiohead u.tml.

Arī šobrīd "jaunajā reiva" vilnim mēdz pieskaitīt gan vairāk rokorientētos Klaxons, gan viņu albuma skaņas arhitektus - elektroniķus Simian Mobile Disco. Pa vidam iemaldījušies arī vācu Digitalism, franču Justice un kanādiešu MSTRKRFT. "Reiva" definīcija ir izplūdusi un nekonkrēta. Gan jau pēc kāda laiciņa viss nostāsies savās vietās un tiešām šis intriģējošais elektroniskās deju mūzikas uzplaukums ieviesīs savas skaidras skaņas robežas.

Bet pagaidām deju zāles grīdu kontrolē divi vīri no Toronto - viens no viņiem Džesse Kīlers (Jesse F. Keeler), kas savulaik muzicēja rokgrupā Death from Above 1979 un Al-P (Alex Puodziukas), kas darbojies elektropopa kolektīvā "Girlsareshort" un producējis Death from Above 1979 debijas plati.

Daudzas idejas puiši smēlušies no franču elektroniķiem Daft Punk, līdzīgi vokodēti vokāli, nedaudz fankmūzikai raksturīgs bass, 80. gadu sintezatoru tembri. Tiesa, visas plates garumā MSTRKRFT aptrūkstas ideju un plate kļūst pārāk vienveidīga.

ASV plate izdota jau pagājušā gada jūlijā, britu salās tikai 2007. gada februārī.

Izdošanas datums: 18.07.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu